Landdistrikternes FællesrådLanddistrikternes FællesrådLanddistrikternes FællesrådLanddistrikternes Fællesråd

Presseinvitation: Hvordan skaber vi lokal vækst med lokal kapital?

Del

Hvordan kan vi øge mængden af risikovillig kapital uden for landets største byer ved at bygge på landdistrikternes egne styrker? Sådan lyder omdrejningspunktet i projektet Crowdfunding i Landdistrikterne, der nu afsluttes med en national konference på Christiansborg, som Dansk Iværksætter Forening, Landdistrikternes Fællesråd, DI - Dansk Industri og Dansk Crowdfunding Forening har arrangeret.

Pressen inviteres til at deltage i konferencen: Lokal vækst med lokal kapital - crowdfunding i landdistrikterne. Konferencen løber af stablen:

Onsdag d. 24. november 2021 kl. 09:30 til 15:00,

Lokale Pro D, Christiansborg
Prins Jørgens Gård 1, 1218 København K

På programmet er bl.a. politisk debat om lokale investeringsbehov med lokal investeringslyst med bl.a. Anni Matthiesen (V), formand for Folketingets Erhvervsudvalg og Lisbeth Bech, erhvervsordfører (SF). Samtidig fortæller et par af iværksætterne fra projektet om deres erfaringer med at skaffe risikovillig kapital ved hjælp af crowdfunding.

Der er et begrænset antal pladser og tilmelding er nødvendig via Nemtilmeld.

Program

09.30 – 10.00: Registrering, kaffe og morgenbolle

10.00 – 10.15: Velkomst v. Folketingets vært, Mona Juul, erhvervsordfører (K) og Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

10.15 – 10.30: Iværksætteri (og crowdfunding) i landdistrikterne – landskab og potentialer, v. Sine Linderstrøm, fagleder for iværksætteri hos, DI - Dansk Industri

10.30-10.55: Internationale erfaringer - hvad kan forskningen fortælle os om crowdfunding? v. Thomas Neumann, Associate Professor, PhD, The CLEAR Project, Aalborg Universitet 

10.55 – 11.10: Kaffepause

11.10 – 11.40: Udviklingen i det danske crowdfundingmarked frem mod i dag – herunder samarbejdet med kommuner og NGO’er, v. Michael Eis, formand for Dansk Crowdfunding Forening & stifter af crowdfundingplatformen Booomerang.dk

11.40 - 12.05: Crowdfunding og landdistrikterne: Introduktion til crowdfunding som finansieringskilde – hvorfor vælge netop det i landdistrikterne? Og hvad har vi lært af projektet? v. Louise Junge, Crowdnerds

12.05 –12.35: To lokale virksomheder fortæller om deres iværksætterrejse og erfaringen med crowdfunding

  • Chokoladefabrikken i Lejre, v. Mikkel Friis Holm, Friis-Holm Chokolade
  • Flere skovhaver i Danmark, v. Skovhaver.dk

12.35 – 13.20: Frokost fra Snapstinget

13.20 – 13.35: Præsentation af nationale policy-anbefalinger til understøttelse af crowdfunding i landdistrikterne

13.35-14.35: Paneldebat: Hvordan kombineres lokale investeringsbehov med lokal investeringslyst? Kan crowdfunding skabe nye finansieringsmuligheder for iværksættere i landdistrikterne, og hvordan forløses potentialerne?

Moderator: Nynne Bjerre

Paneldeltagere:

  • Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd
  • Peter Kofler, formand for Dansk Iværksætter Forening
  • Sine Linderstrøm, fagleder for iværksætteri hos, DI - Dansk Industri
  • Louise Junge, stifter Crowdnerds
  • Michael Eis, formand for Dansk Crowdfunding Forening & stifter af crowdfundingplatformen Boomerang.dk
  • Anni Matthiesen (V), formand for Folketingets Erhvervsudvalg
  • Lisbeth Bech, erhvervsordfører (SF)

Læs mere om projektet ”Crowdfunding i landdistrikterne” her.

Nøgleord

Kontakter

Eva Østergaard, kommunikations- og presseansvarlig i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 53 85 01 36, e-mail eoe@landdistrikterne.dk eller presserådgiver Bo Hjuler, DI, tlf. 2328 4912.

Billeder

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner og fire regioner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Få hjælp til at forbedre din turismevirksomhed: Åbent for tilmelding til gratis forløb på Lolland-Falster og Møn2.11.2021 12:48:26 CET | Pressemeddelelse

Det turismefremmende projekt REACT 1.2 er nu halvvejs i det første af tre workshopforløb. Deltagerne får hjælp til at indfri deres individuelle digitale potentialer samtidigt med, at de får skabt nye samarbejder om kreative pakkeløsninger til fremtidens turismebehov. Der er netop nu åbent for tilmelding til lignende forløb på Lolland-Falster og Møn.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum