Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Presseinvitation: H.K.H. Kronprinsen og klimaminister Dan Jørgensen får oplæg om klimaløsninger på DTU

Del

Mandag 4. april besøger H.K.H. Kronprinsen sammen med klimaminister Dan Jørgensen Danmarks Tekniske Universitet, DTU, til rundvisning på universitets campus med oplæg fra en række professorer om bl.a. fangst af CO2 og digitale energisystemer. Løsninger, der skal skubbe til Danmarks grønne omstilling.

Pressen vil i den forbindelse have mulighed for at følge besøget. Deltagelse ved arrangementet kræver tilmelding samt gyldigt pressekort, der skal bæres synligt.

Program

Kl. 10-10.45

Rundvisning og faglige oplæg på DTU, bygning 329A, indgang via Richard Petersens Plads, 2800 Kgs. Lyngby

Professorerne Jacob Østergaard og Marie Münster giver oplæg om digitale energisystemer i kontrolrummet af PowerLabDK, mens professor Tejs Vegge fortæller om batterier i DTU’s Elbilslaboratorium.

Herefter fremviser lektor Philip Fosbøl universitetets CO2-fangstanlæg i PILOT PLANT, en 700 m2 stor forsøgshal med laboratorier og værksteder. Rundvisningen afsluttes med præsentation af Power-to-X-teknologien ved professor Peter Vesborg.

Rundvisningen og H.K.H. Kronprinsens deltagelse er herefter slut.

Mødetid for pressen: Senest kl. 9.40 ved bygning 329A, indgang fra Richard Petersens Plads, for anvisning til poolområde.

Pressen inviteres herudover til at deltage i pressemøde om tredje delrapport fra FN’s Klimapanel, IPCC, som sætter fokus på mulighederne for at begrænse udledningen af drivhusgasser samt hvilke teknologiske løsninger, der kan hjælpe til dette. Pressemødet finder sted i bygning 329A fra klokken 11 til 12.

Bemærk: Særskilt presseinvitation er udsendt med yderligere oplysninger inkl. tilmelding.

Tilmelding

Journalister og fotografer, der ønsker at deltage i rundvisningen med H.K.H. Kronprinsen, skal sende nedenstående oplysninger til esmal@kefm.dk inden søndag 3. april klokken 12.

  • Navn
  • Medie
  • Mail-adresse og telefonnummer

Kontakter

Yderligere oplysninger kan fås hos Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, presserådgiver Esther Margrethe Lynard, esmal@kefm.dk eller telefon 29 42 16 90.

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

41723805http://kefm.dk

I Klima-, Energi og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum