UNICEF Danmark

Presseinvitation: Folketingets formand får overrakt Børnenes Kampdag-stafet på Christiansborg

Del

Fredag den 19. november tager Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, imod en stafet, som skolebørn i november har båret rundt i Danmark for at markere Børnenes Kampdag sammen med UNICEF. Stafetten danner ordet ANSVAR og skal minde de voksne om, at ansvaret for at løse verdens problemer tilhører dem.

Foto: Mette Victoria Andersen/Herningsvejens Skole
Foto: Mette Victoria Andersen/Herningsvejens Skole

Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, får fredag overleveret ansvaret for at søge løsninger på verdens problemer fra en gruppe danske skolebørn. Det sker ved en ceremoni på Christiansborg, hvor en gruppe børn vil overrække formanden en stafet bestående af seks 1 meter høje cyanblå flamingobogstaver, der tilsammen danner ordet ANSVAR. Pressen har mulighed for at deltage.

Stafet-bogstaverne har de seneste tre uger rejst rundt på seks danske skoler i anledning af, at UNICEF Danmark i år for første gang fejrer Børnenes Kampdag på børnekonventionens fødselsdag den 20. november. Stafetten har været forbi skoler i Aalborg, Aarhus, Egtved, Odense, Ringsted og Gladsaxe, og alle steder har eleverne dekoreret bogstaverne med deres budskaber og visioner for fremtiden.

”Vi er glade for elevernes store engagement i at bære ansvaret frem til Folketinget. Vi ved, at mange børn er bekymrede for fremtiden, men det er enormt vigtigt, at de ikke giver op på de voksne. Det er nemlig altid de voksnes ansvar at finde løsninger på tidens problemer. Børnene har til gengæld ret til at blive taget med på råd om forhold, der vedrører dem. Med Børnenes Kampdag og stafetten kæmper vi for, at børnene får mulighed for at fortælle om de kampe, som de synes er vigtige,” siger Cecilia Decara, national chef i UNICEF Danmark.

Formanden for Folketinget, Henrik Dam Kristensen, ser frem til at tage imod kampdagsstafetten og læse børnenes tanker. Han vil i de kommende uger have bogstaverne stående på sit kontor, så alle folkevalgte har mulighed for at se og lade sig inspirere af dem.

”Jeg ser frem til at få overleveret den unge generations håb og forventninger til fremtiden. Jeg synes, det er utroligt vigtigt at lytte til dem. Som fremtidens vælgere kommer de til at få stor indflydelse på, hvordan vi indretter det danske samfund”, siger Henrik Dam Kristensen.

Med til at overrække stafetten vil være to børn fra Enghavegårdskole i Gladsaxe, som er den sidste skole, der har haft bogstaverne forbi. Herudover vil der deltage fire børn fra UNICEF’s børnepanel, som har været med til at planlægge Børnenes Kampdag.

”Det er så fedt, at vores idé med at markere kampdagen med en stafet igennem Danmark er blevet til virkelighed. Jeg glæder mig til at aflevere den på Christiansborg, og jeg håber, at politikerne vil lytte til, hvad vi og andre børn har at sige. Jeg tror, børn kan komme med nogle andre synsvinkler end voksne, for de voksne tænker nok lidt mere gammeldags end os,” siger Sofia på 10 år, der er en del af UNICEF’s børnepanel.

Overleveringen af stafetten finder sted fredag den 19. november 2021 kl. 11.45-12.15 på formandens kontor på Christiansborg. Der vil være mulighed for at tage billeder og stille spørgsmål til børnene, folketingsformand Henrik Dam Kristensen, samt til national chef i UNICEF Danmark, Cecilia Decara, og til næstformand for UNICEF Danmarks bestyrelse, Astrid Haug.


For yderligere oplysning og tilmelding, kontakt venligst pressemedarbejder i UNICEF Danmark, Julie Kauffmann, på mail JRKauffmann@unicef.dk eller telefon 2161 0119 / 2371 1864.

Kontakter

Billeder

Foto: Mette Victoria Andersen/Herningsvejens Skole
Foto: Mette Victoria Andersen/Herningsvejens Skole
Download
Foto: Helena Nørholm Andersen/Munkebjergskolen
Foto: Helena Nørholm Andersen/Munkebjergskolen
Download
Foto: Helena Nørholm Andersen/Munkebjergskolen
Foto: Helena Nørholm Andersen/Munkebjergskolen
Download

Links

Information om UNICEF Danmark

UNICEF Danmark
Rentemestervej 62
2200 København NV

https://www.unicef.dk/

Følg pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

Hvad skal der ske, når du skal herfra? Tag aktivt stilling til din arv med UNICEF5.11.2021 10:57:25 CET | Pressemeddelelse

Fire ud af fem danskere mener, at det er ok at give dele af sin arv til velgørende formål, viser en undersøgelse for Det Gode Testamente. Samtidig giver hver femte dansker penge til velgørenhed minimum én gang om året ifølge YouGov. Men det er langt fra alle, der kender til de mange fordele ved at testamentere sin arv til velgørenhed. Nu kan beboerne i København og Nordsjælland blive klogere på arvereglerne i forbindelses med donation sammen med UNICEF Danmark den 15. november hos UNICEF i KBH NV.

Hvad skal der ske, når du skal herfra? Tag aktivt stilling til din arv med UNICEF5.11.2021 10:55:33 CET | Pressemeddelelse

Fire ud af fem danskere mener, at det er ok at give dele af sin arv til velgørende formål, viser en undersøgelse for Det Gode Testamente. Samtidig giver hver femte dansker penge til velgørenhed minimum én gang om året ifølge YouGov. Men det er langt fra alle, der kender til de mange fordele ved at testamentere sin arv til velgørenhed. Nu kan Københavnerne blive klogere på arvereglerne i forbindelses med donation sammen med UNICEF Danmark den 15. november hos UNICEF i KBH NV.

Smukt julepynt, der hjælper verdens mest udsatte børn3.11.2021 09:58:33 CET | Pressemeddelelse

For mange danskere er der en stor glæde i at pynte smukt op til jul. Denne jul kan du shoppe smukke julepyntsprodukter, der ikke blot bringer glæde i dit eget hjem, men også hjælper med at sprede glæde hos verdens mest udsatte børn. UNICEF Danmark indgår igen samarbejde med den kreative designduo Liv & Simone. Denne gang har det resulteret i tre yndige, håndmalede julekugler, et kreativt DIY-adventskit og et smukt julesanghæfte.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum