DUF - Dansk Ungdoms FællesrådDUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Presseinvitation: Find din lokale skolevalgsdebat

Del

Skolevalget 2021 er i fuld gang. I uge 41 afholdes op mod 400 debatter i hele landet, hvor lokale ungdomspolitikere skal overbevise eleverne om netop deres stemme. Find din lokale skolevalgsdebat her.

Den 14. oktober går folkeelever over hele landet for første gang til stemmeurnerne for at sætte et kryds ved et valg. Inden krydset skal sættes, skal der afvikles over 400 debatter på folkeskoler over hele landet.

Debatterne tager udgangspunkt i en række forudbestemte mærkesager, som eleverne har arbejde med de foregående to uger af Skolevalget. Gennem debat og dialog skal de blive klogere på, hvad de enkelte partier mener om mærkesagerne.

Debatterne er arrangeret af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd. Paneldeltagerne er medlemmer fra ungdomspartierne.

I kan finde en liste med skoler, der afholder debatter her. Hvis I ønsker at komme ud til en debat, så skal I selv kontakte skolerne.

Kort om Skolevalg

  • Skolevalget blev for første gang udskrevet og afholdt i 2015. Formålet med det er at øge danske unges demokratiske engagement og deltagelse i folkestyret.
  • Det er et tre uger langt undervisningsforløb for 8., 9. og 10. klasse. Undervejs arbejder eleverne med at danne egne politiske holdninger, de øver sig i debatter og argumentation, og over halvdelen af skolerne er også tilmeldt til en debat, hvor landets medlemmer fra de politiske ungdomsorganisationer deltager.
  • Mærkesagerne, der debatteres, er nøje udvalgt af arrangørerne bag Skolevalget, og de kan findes her
  • Den 14. oktober skal i stemmeboksen og sætte deres første kryds på stemmesedlen. Det hele slutter med en tv-transmitteret valgaften på Christiansborg den 14. oktober, hvor valgresultatet bliver afsløret. Valgaftenen vises på Folketingets tv-kanal.
  • Omkring 80.000 elever fordelt på 750 deltager i år i Skolevalget.
 
 
 

Kontakter

Birgitte L. SøePolitisk konsulent for interessevaretagelse og presse

Tlf:60201418bs@duf.dk

Links

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

DUF er en paraply- og interesseorganisation for 80 samfundsengagerende børne- og ungdomsorganisationer med over 600.000 medlemmer. Spejdere, studenterorganisationer, kirkelige foreninger, miljøorganisationer og de politiske ungdomsorganisationer er blandt medlemmerne.

Siden 2011 har DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd gennemført en årlig Demokratianalyse, hvor vi via en spørgeskemaundersøgelse gør status over danskernes – og særligt ungdommens - holdninger og deltagelse i demokratiet.

 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF følger anbefalinger for at forebygge og håndtere seksuelle grænseoverskridelser og krænkelser i de politiske ungdomsorganisationer9.6.2021 21:32:00 CEST | Pressemeddelelse

En ny undersøgelse, som Sex & Samfund og Børns Vilkår har lavet for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, viser, at unge, der engagerer sig i ungdomspolitik, oplever et helt særligt fællesskab, som de fleste trives i. Der er dog udbredte problemer med grænseoverskridende og krænkende adfærd på tværs af ungdomsorganisationerne. Derfor opretter DUF blandt andet en ny lederuddannelse og whistleblowerordning for at forebygge og håndtere seksuelle grænseoverskridelser og krænkelser i de politiske ungdomsorganisationer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum