DI - Dansk Industri

Presseinvitation: Danmark og Tyskland knytter tættere bånd

Del

Tyskland er Danmarks vigtigste samhandelspartner og en stærk politisk allieret - blandt andet i kampen mod klimaforandringer og i Europas digitale udvikling. Den 25. august vil båndene mellem de to lande blive endnu stærkere, når virksomheder og beslutningstagere mødes i Dansk Industri til årets Hamburg Copenhagen Business Forum.

Ifølge Dansk-Tysk Handelskammers eksportbarometer ser de danske eksportører til Tyskland størst potentiale i Nordtyskland. Nordtysklands hovedstad Hamborg ligger kun 290 km fra København og er en af Europas rigeste og mest innovative byer – et godt match til København. Både Danmark og Tyskland har lagt en ambitiøs grøn kurs. Hvordan den vej ser ud; og hvordan forholdet mellem Danmark og Tyskland, og ikke mindst samarbejdet mellem metropolerne Hamborg og København, skal se ud i fremtiden, vil der blive sat fokus på ved Hamburg Copenhagen Business Forum.

Det er fjerde gang, at Dansk-Tysk Handelskammer, Handelskammer Hamburg og Dansk Industri inviterer til Hamburg Copenhagen Business Forum. I år finder konferencen sted 25. august 2021, og pressen er inviteret med til at dække hele konferencen enten fysisk eller virtuelt.

Tyskland og Danmark har de senere år skruet op for klimaambitionerne, hvilket kalder på nye grønne løsninger. Rambøll og Ørsted er to danske virksomheder, der repræsenterer forskellige styrkepositioner inden for udvikling af grønne løsninger. Hamborg har i dag den stærkeste såkaldte brintklynge i Nordeuropa, og danske virksomheder kan levere den grønne energi, der gør det muligt at sætte turbo på udviklingen.

Relationen - og ikke mindst samhandel - ventes at få et boost, når Femern-forbindelsen står færdig. Så vil det tage under tre timer at rejse mellem København og Hamborg. Det bliver nemmere for borgere og virksomheder at transportere varer og tjenester på tværs af landegrænser, og det vil skabe nye muligheder for erhvervslivet. Den danske transportminister og nøgleaktører fra tysk side vil give en status på projektet.

Program:

09.30 Registrering og udlevering af presseskilt.

10.00 DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, og Dr. Mate Heyne, adm. direktør i Handelskammer Hamburg byder velkommen.

10.10 Danmarks transportminister, Benny Engelbrecht, holder tale om de dansk-tyske forbindelser og Femern-projektet.

10.20 Jens-Peter Saul, Group CEO Rambøll A/S, holder oplæg under titlen: “Sustainability – the driver for future growth in the region”, der blandt andet har fokus på det store potentiale for grøn vækst mellem vores to lande.

10.45 Kaffepause og mulighed for interview

11.05 Paneldebatmed titlen “How to foster green growth between Germany and Denmark”

  • Senator Michael Westhagemann, Minister for Economy and Innovation, Hamburg
  • Lykke Friis, direktør Tænketanken EUROPA
  • Sebastian Averdung, CEO, Averdung Ingenieure & Berater GmbH
  • Mimi Sewalski, Managing Director, Avocado Store, Hamburg
  • Martin Neubert, CCO and Deputy CEO, Ørsted A/S
  • Moderator: Dr. Annete Horvath, næstformand i Dansk-Tysk Handelskammer, CEO Trade Well Plus

12.00 Frokost og mulighed for interview

Tid og sted:
Onsdag den 25. august kl. 10:00-12:00
Industriens Hus, H.C. Andersens Boulevard 18,
1553, København V

Kontakt:

Tilmelding til arrangementet skal ske på mail dirh@di.dk til DI’s presserådgiver Ditte Rieland.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger:

Louise Pretzmann Klastrup, presseansvarlig i Dansk-Tysk Handelskammer, +45 3131 7584 eller lpk@handelskammer.dk

Ditte Rieland, presserådgiver i Dansk Industri, dirh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Erhvervsfremstød til Tyskland skal åbne nye døre for danske virksomheder24.9.2021 11:32:01 CEST | Pressemeddelelse

Tyskland er Danmarks største samhandelspartner og en vigtig allieret på den globale politiske scene. I kølvandet på et tysk valg og genopbygning efter coronakrisen, er der store muligheder for dansk erhvervsliv i Tyskland. Derfor tager DI med 40 danske virksomheder, Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Kronprinsen til Berlin på et erhvervsfremstød den 10.-11. november 2021. Pressen er inviteret med.

PRESSEINVITATION: DI Topmødet 2021 – Mulighedernes land16.9.2021 13:13:30 CEST | Presseinvitation

Dansk erhvervsliv er over en bred kam tilbage i topform efter corona. Arbejdspladserne og produktionen kører i de fleste brancher for fuld tryk, i en sådan grad at erhvervslivet - som sjældent set før - skriger efter hænder til at sikre et varigt opsving. Beskæftigelsen sætter nye rekorder, og for hver dag der går, uden løsninger, tabes enorme summer. Der er behov for akut handling - både politisk og fra hele samfundet - så vi forløser vores fantastiske lands mange muligheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum