Guldborgsund Kommune

PRESSEINVITATION: AKTIVITETS- OG UDSTILLINGSDAG PÅ FRIHEDEN – DET KOMMENDE BYRUM FOR FÆLLESSKABER PÅ ØSTERBRO I NYKØBING F.

Del

Børn og unge fra Østerbroskolen og Børnehuset Østerbro præsenterer sammen med en række kunstnere og kulturaktører både udstillinger, et græsplænemuseum og fælles aktiviteter, hvor besøgende kan male med FRIHEDENS farve, afgive et personligt naturløfte, lave naturrelieffer og meget andet.

Udsnit af FRIHEDEN v. Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue.
Udsnit af FRIHEDEN v. Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue.

Etableringen af byrummet FRIHEDEN på det grønne område ved siden af Østerbroskolen på Østerbro i Nykøbing F., venter lige om hjørnet. Derfor inviterer Guldborgsund Kommune til en fælles aktivitets- og informationsdag på FRIHEDEN onsdag den 15. juni kl. 13-16. Her kan alle interesserede høre om planerne for det fælles byrum og opleve en række udstillinger og workshops, der præsenterer nogle af de muligheder, som kunstnere, kulturaktører og lokalområdets børn og unge ser i det kommende byrum. 

Udstillinger og workshops med inspiration fra FRIHEDEN:
I maj og juni har kulturaktører og kunstnere samarbejdet med børn og unge fra Østerbroskolen og Børnehuset Østerbro. Formålet med projekterne har været at inspirere til mulige aktiviteter og fællesskaber i det kommende fælles byrum ud fra lokale børn og unges perspektiv. På dagen kan man møde Kulturfabrikken, Museum Lolland-Falster, Fuglsang Kunstmuseum samt kunstnerne Marika Seidler, Hartmut Stockter, Janne Malmros, Susanne Schmidt, Søren Lose og Thomas Seest, der sammen med lokalområdets børn og unge har arbejdet med udvalgte steder på FRIHEDEN. Fx har Kunstnerne Søren Lose og Thomas Seest sammen med valgfaget Håndværk og Design slået et slag for biodiversiteten og bygget flet- og kvashegn af bl.a. pil og poppel. Hegnet er placeret på stedet for FRIHEDENS kommende Stævningslund, hvor man fremover vil kunne bruge grene fra hurtigt voksende træer til et hegn, der kan fungere som naturligt skjul og læ for både dyr og mennesker. Med udgangspunkt i sankningsmetoder og FRIHEDENS Sankelund har Fuglsang Kunstmuseum, kunstner Janne Malmros og elever fra valgfaget i billedkunst arbejdet med planter fra området. De har blandt andet skabt flag, plakater og fliser samt en gul blæk lavet af rose, smørblomst og hyldeblomst som symbol på frihedens/FRIHEDENS farve.

På dagen kan man deltage i workshops for alle aldre, gå på opdagelse i den fælles udstilling – og blive inspireret til, hvad man kan foretage sig på fremtidens FRIHEDEN.

Projekterne er støttet ag Guldborgsund Kommune samt Slots- og Kulturstyrelsen. 

Mød arbejdsgruppen bag FRIHEDEN
På dagen kan man få en snak med arbejdsgruppen, der sammen med arkitekterne fra Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue står for færdigudviklingen af FRIHEDEN. Her kan man høre om de (næsten) færdige planer. Interesserede kan også høre om mulighederne for at bruge fx grejbanken og andre faciliteter i det kommende byrum.

Om FRIHEDEN  
FRIHEDEN er støttet af Guldborgsund Kommune, Realdania samt Lokale- og Anlægsfonden. FRIHEDEN er udviklet gennem en længere inddragelsesproces, og ved at anlægge et både naturpræget og socialt udendørs samlingsområde ønsker Guldborgsund Kommune at skabe et rum, der kan anvendes af både lokalområdets beboere, institutioner, foreninger mv.

Nøgleord

Kontakter

Projektleder Patrick Sloth Rasmussen, mail: psr@guldborgsund.dk, mobil: 25180771.

Billeder

Udsnit af FRIHEDEN v. Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue.
Udsnit af FRIHEDEN v. Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue.
Download
Foto af Thomas Seest. Fra hegn-workshop på Østerbroskolen, der foregriber biodiversitet og opholdssted for dyr og mennesker i Stævningslunden i det fælles byrum FRIHEDEN.
Foto af Thomas Seest. Fra hegn-workshop på Østerbroskolen, der foregriber biodiversitet og opholdssted for dyr og mennesker i Stævningslunden i det fælles byrum FRIHEDEN.
Download

Vedhæftede filer

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum