SMVdanmark

Pressede brancher frygter virkningsløse hjælpepakker

Del
Konsekvensen kan blive en bølge af konkurser og afskedigelser, påpeger Danmarks Rejsebureau Forening, SMVdanmark og HORESTA

Politikerne har mange virksomheders og medarbejderes skæbner i deres hænder, når de i disse dage skal afgøre, om der fortsat skal være hjælp til de virksomheder, der er hårdest ramt af coronarestriktioner.

SMVdanmark, Danmarks Rejsebureau Forening og HORESTA frygter en aftale, som meget få virksomheder får gavn af.

”Vores brancher er fortsat hårdt ramt af de restriktioner, vi har fået lagt ned over os fra statens side. Når de statslige hjælpepakker nu bliver udfaset, frygter vi en bølge af konkurser, hvis der ikke bliver sat ind med hjælpepakker, som reelt kan kompensere for de store tab, restriktionerne medfører. Ikke alene for virksomheder, som direkte er underlagt restriktionerne, men især også for underleverandører til disse brancher. For eksempel eventbranchen,” siger adm. direktør i SMVdanmark, Jakob Brandt.

De tre organisationer repræsenterer både hoteller, restauranter, natteliv, rejsebureauer, eventbranchen, møde- og konferencebranchen m.v., der på ubestemt tid er underlagt restriktioner som forsamlingsforbud, rejserestriktioner, afstandskrav, kvadratmeterkrav, krav til lukketid og tvangslukning af virksomheder.

De efterlyser en aftale, som sikrer en hjælp, som vil kunne dække det tab ind, som restriktionerne medfører.

”Den model, som forhandlingerne tager afsæt i, vil betyde, at kun meget få virksomheder vil kunne leve op til kriterierne, når de skal søge støtte. Det vil være helt uholdbart og i strid med klare politiske meldinger om at ville holde hånden under de virksomheder, som er hårdest ramt af restriktioner,” siger HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch.

Hun gør opmærksom på, at regeringens plan for udfasning af hjælpepakkerne bygger på anbefalinger fra eksperter. Men disse anbefalinger byggede på en forudsætning om, at genåbningen af Danmark var lagt på skinner. Den er nu sat på pause.

”Hører hjælpen op her, så risikerer man, at de seneste mange måneders hjælp har været spildt, og det vil være et massivt tillidsbrud over for brancher, som har lyttet til regeringen og sendt medarbejdere hjem på lønkompensation, selv om det måned for måned har kostet dem penge. Det gjorde de i klar forventning om, at de som lovet fik den fornødne hjælp til at komme på fode igen,” siger Lars Thykier, der er adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

En stor andel af hjælpepakkerne er udbetalt til netop event-, rejse- og oplevelseserhvervene, og helt konkret er 1/3 af al kompensation for faste udgifter gået til hotel- og restaurantbranchen.

Pressekontakt:

Lars Thykier, Danmarks Rejsebureau Forening 40 45 68 14

Jakob Brandt,  SMVdanmark, 24 25 27 27

Kirsten Munch Andersen, HORESTA, 27 24 00 02

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Formandskabet skal bruges til at forenkle regler – ellers har vi ikke råd til øget konkurrenceevne og forsvar19.6.2025 13:34:29 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks EU-formandskab skal bruges til at sikre mindre bureaukrati og enklere regler, hvis vi vil styrke Europas konkurrenceevne og finansiere et robust fælles forsvar. SMVdanmark ser formandskabet som en historisk chance for at sætte regelforenkling øverst på EU’s dagsorden – til gavn for de millioner af små og mellemstore virksomheder over hele Europa.

Aktindsigt viser store forskelle i brugen af juniormesterlære: Flere kommuner løfter ikke ansvaret10.6.2025 10:33:25 CEST | Pressemeddelelse

SMVdanmark har søgt aktindsigt i brugen af den nye juniormesterlæreordning hos landets kommuner. Resultatet viser store geografiske forskelle. I nogle kommuner deltager over 10 procent af eleverne, mens andre ikke har én eneste tilmeldt. SMVdanmark opfordrer til, at alle kommuner kommer i gang med at bruge ordningen, som kan gøre en stor forskel for unge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye