I/S Vestforbrænding

Prækvalifikation af første fjernvarme entrepriser meddelt

Del
Vestforbrænding har netop meddelt prækvalifikation til to selskabskonsortier, som har budt på de første totalentrepriser i Vestforbrændings Varmeplan 2030. Der er udbudt tre delkontrakter for de i alt syv kommuner, som varmeplanen omfatter. Den anslåede værdi er 2 mia. kr. Projektchef i Vestforbrænding, Tina Elkjær Christensen ser nu frem til det videre forløb over de kommende måneder.

-Vi ser ikke mindst frem til det første spadestik, som vi forventer finder sted primo 2024. Frem til da vil der finde en proces sted, hvor projektering og myndighedsgodkendelser går i gang for de enkelte fjernvarmeområder, og når projekteringen er færdig og godkendt, starter selve gravearbejderne. Processen gentages sideløbende for alle fjernvarmeområderne, som hører ind under den respektive kontrakt, siger Tina Elkjær Christensen, som tilføjer, at det meget høje aktivitetsniveau i bygge- og anlægssektoren har kunnet ses i antallet af aktive deltagere i udbuddet.

Med til processen hører også indhentning af egentlige tilbud med mulige forhandlingsforløb. Dette vil ske i løbet af de kommende måneder, og det forventes, at processen kan strække sig frem til oktober 2023.

Prækvalifikationen er tildelt følgende: MJ Eriksson med Damgaard og Østergaard Entreprise samt Aarsleff med COWI og Wicotec Kirkebjerg.

Der er i denne Etape 1 tale om fjernvarme til i alt 16.000 nye kunder. Frem mod 2030 er det målet, at 30.000 nye kunder er tilkoblet Vestforbrændings fjernvarmenet. De syv kommuner, som er omfattet Vestforbrændings Varmeplan 2030 er Ballerup, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Egedal, Furesø og Frederikssund.

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Per-Henrik Goosmann: pgo@vestfor.dk / tlf. 40 38 76 31

Billeder

Information om I/S Vestforbrænding

I/S Vestforbrænding
Ejby Mosevej 219
2600 Glostrup

+45 44 85 70 00https://www.vestfor.dk/

Vestforbrænding er Danmarks største affaldsselskab. Vi er ejet af 19 sjællandske kommuner, som vi tilbyder løsninger inden for indsamling og behandling af affald samt levering af fjernvarme og elektricitet. Her på siden kan du læse om Vestforbrændings selskabskonstruktion, vores historie, økonomi og værdisæt.

Følg pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum