PostNord Danmark

PostNord genåbner indsamling af humanitær hjælp til Ukraine

Del
I december blev kapacitetsudfordringer på det internationale nødhjælpslager i Polen årsag til et midlertidigt stop for PostNords indsamling af pakker med humanitær hjælp til Ukraine. Nu kan du igen sende nødhjælpspakker gratis til Ukraine med PostNord.

Siden marts 2022 har PostNord indsamlet og fragtet pakker med humanitær hjælp til den ukrainske befolkning. En mulighed, som mange har benyttet sig af. I december blev pakkemængderne dog så store, at det udgjorde et kapacitetsproblem på det internationale nødhjælpslager i Polen, som PostNord leverer til og som det ukrainske postvæsen afhenter fra. 

- Det har været fantastisk at mærke, hvor stor interessen for at hjælpe ukrainerne har været og stadig er. Vi har siden indførelsen af det midlertidige stop modtaget mange henvendelser der går på, hvornår det igen bliver muligt at sende pakker afsted - og dét er det heldigvis blevet nu, siger Andreas Brethvad, Pressechef i PostNord Danmark. 

Under det midlertidige stop for indlevering af nødhjælpspakker, har PostNord fortsat fragtet allerede indleverede pakker, men i et tempo, der har været tilpasset situationen på lageret i Polen og i Ukraine. Meldingen fra nødhjælpslageret i Polen lyder nu, at lagerkapaciteten er øget og der igen er et godt flow fra lageret til Ukraine. Derfor er det fra dags dato igen muligt at indlevere nødhjælpspakker på posthuset.

PostNord leverer pakkerne til Polen, hvor det ukrainske postvæsen, Ukrposhta, henter dem og fragter dem videre til den ukrainske befolkning. Det er fortsat gratis at sende humanitær hjælp til Ukraine med PostNord og siden initiativet startede er mere end 74.000 nordiske pakker overdraget til det ukrainske postvæsen i Polen.

Situationen i Ukraine ændrer sig hele tiden, og det samme gør efterspørgslen på specifikke typer af humanitær hjælp. Derfor er vi løbende i dialog med Ukrposhta om, hvad der aktuelt er behov for. Det drejer sig blandt andet om langtidsholdbare fødevarer, babymad og diverse hygiejneprodukter. En liste over efterspurgte varer kan du finde på www.postnord.dk/stoet-ukraine

Sådan gør du: 

  • Pak din forsendelse grundigt og sikkert.
  • Skriv pakkens indhold på emballagen, enten på engelsk eller ukrainsk.
  • Download og print PostNords gratis pakkelabel på postnord.dk/stoet-ukraine 
  • Sæt label godt fast på din pakke og indlever pakken på et af PostNords posthuse.

Kontakter

Billeder

Information om PostNord Danmark

PostNord Danmark
PostNord Danmark
Hedegaardsvej 88
2300 København S

https://www.postnord.dk/

Følg pressemeddelelser fra PostNord Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PostNord Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum