Furesø Kommune

Positivt regnskabsresultat i Furesø for 2020

Del

Furesø Kommune kommer ud af 2020 med et solidt plus i regnskabsresultat. Regnskabet viser et resultat, der er 60 mio. kr. bedre end budgetlagt. Dette er samtidig med, at der i 2020 er gennemført et historisk stort anlægsprogram med anlægsudgifter for 184,8 mio. kr.

Borgmester Ole Bondo Christensen (A) finder resultatet tilfredsstillende.

”Vi har måttet afholde coronarelaterede udgifter på samlet set 27,4 mio. kr. i 2020, hvoraf kun cirka en tredjedel er kompenseret af staten. Så på den baggrund er det et meget tilfredsstillende regnskabsresultat. Og jeg er rigtig stolt over den måde, vi er lykkedes med at stå sammen, og alle i kommunen har hjulpet hinanden med at skabe løsninger på tværs”, siger Ole Bondo Christensen.

På en række områder har kommunens økonomi været udfordret i 2020. Der har været stigende udgifter til blandt andet plejehjemspladser, hjerneskadesager og det specialiserede børneområde. På beskæftigelsesområdet er udgifterne til kontante ydelser steget markant som følge af stigende ledighed.  

En del af det positive resultat vil skulle anvendes til at tilbagebetale et for stort udbetalt tilskud på beskæftigelsesområdet. Samlet set er vurderingen, at kommunens opsparede midler reelt er forbedret med 30-40 mio. kr. i 2020. Den gennemsnitlige kassebeholdning udgjorde ved udgangen af 2020 283 mio. kr., hvor det i kommunens finansielle strategi er fastlagt, at den som minimum skal udgøre 80 mio. kr.

Kommunaldirektør Steen Vinderslev er glad for, at det er lykkedes at styre økonomien i et så turbulent år, som 2020 har været.

”Vores medarbejdere og ledere har gjort en stor indsats med både at levere en god service til borgerne og holde styr på økonomien og udvise økonomisk ansvarlighed i en svær tid. Regnskabsresultatet er flot, men vi må dog forvente, at en del af overskuddet skal betales tilbage i 2021, da vi på beskæftigelsesområdet har fået større tilskud end vores reelle udgiftsbehov”, udtaler kommunaldirektør Steen Vinderslev.

På anlægsområdet er der i 2020 investeret 184,8 mio. kr., hvilket er et rekordhøjt anlægsniveau. Det skyldes blandt andet, at en række renoveringer af skoler og dagtilbud er fremrykket fra 2021 begrundet i COVID-19 situationen. De fremrykkede anlægsprojekter betyder et løft i den kommunale bygningsmasse samtidig med, at erhvervslivet er blevet understøttet med ekstra ordrer i en udfordrende tid.

”Det gode regnskabsresultat viser, at vi i Furesø Byråd også kan håndtere økonomien i svære tider. Det er vigtig for at kunne indfri vores målsætninger for den fortsatte udvikling af kommunen. Nu skal vi sikre en aftale med Indenrigsministeriet om udbetalingen af den sidste del af tilskuddet fra Furesøaftalen, så Furesø Kommune også fremover kan fungere på lige vilkår med andre kommuner. Samlet set skal det give os et godt udgangspunkt for blandt andet det videre arbejde med byrådets 2030-mål, med fokus på god velfærd, stærke fællesskaber, mere natur og grøn omstilling", siger Ole Bondo Christensen.

Regnskabet blev godkendt af byrådet den 24. marts, og skal nu videre til revisorerne, så det endeligt ligger klar i juni 2021.

 

Kontakter

Billeder

Download
Foto: Furesø Kommune
Foto: Furesø Kommune
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

 

 

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum