Gladsaxe Kommune

Positiv udvikling i Gladsaxes udsatte boligområder

Del
Tal for 2020 viser, at det går fremad med den sociale balance i Gladsaxes udsatte boligområder. Arbejdsløsheden falder, flere får en uddannelse og gennemsnitsindkomsten stiger.
Høje Gladsaxe Park.
Høje Gladsaxe Park.

Gladsaxe Kommunes seneste status for 2020 over udviklingen i kommunens tre mest udsatte boligområder, Værebro Park, Høje Gladsaxe og Mørkhøj almene boliger, viser en positiv udvikling og at indsatsen for at skabe social balance virker.

Andelen af arbejdsløse falder, uddannelsesniveauet og gennemsnitsindkomsten stiger, antallet af borgere, som dømmes for kriminalitet falder, og områderne bevæger sig samlet set længere og længere væk fra at kunne kategoriseres som en ghetto.

Kun når det gælder andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande ligger Værebro Park på 51,8 procent og dermed lige over grænsen på de 50 procent, som er et af regeringens fem ghettokriterier. Et boligområde skal kunne sætte kryds ved tre kriterier, for at blive kategoriseret som en ghetto.

Tallene viser dog, at der fortsat er markant forskel på de tre områder og kommunegennemsnittet, ikke mindst i forhold til gennemsnitsindkomst, uddannelsesniveau og andelen af offentligt forsørgede.

Arbejdet for social balance fortsætter
- Vi har de seneste 10 år arbejdet systematisk for at skabe social balance til gavn for børn og familier i vores udsatte boligområder. Derfor glæder det mig at kunne konstatere, at indsatsen virker. Det giver blod på tanden til at intensivere arbejdet de kommende år, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Den 5. januar 2021 vedtog Økonomiudvalget tre generelle målsætninger for arbejdet: 1. Flere skal klare sig bedre 2. Vi skal blande os mere med hinanden og 3. Vi skal gå fra udsatte boligområder til attraktive bydele.

Gladsaxe følger udviklingen i områderne ved at måle på en række relevante temaer, herunder socioøkonomiske faktorer, sundhed, fritid, tryghed og byliv. På den måde får kommunen et redskab til løbende at vurdere, om den samlede pulje af indsatser bidrager til, at områderne udvikler sig i en positiv retning og opfylder målsætningerne.

Den første baseline-måling gennemføres efter sommerferien og frem til december, så byrådet kan tage stilling til en samlet plan for arbejdet med social balance frem mod 2030.

Kontakter

Leder af Social Balance Mette Dybkjær, telefon: 51 94 21 00
Kommunikationschef Ulla Baden, mobil: 22 76 56 22

Billeder

Høje Gladsaxe Park.
Høje Gladsaxe Park.
Download

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der indarbejdede FN’s verdensmål i sin kommunestrategi. Med verdensmålene som ramme arbejder Gladsaxe for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed samt en grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt. Gladsaxe Kommune har ca. 69.000 indbyggere og grænser op til København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Herlev kommuner. 

Du kan læse mere om Gladsaxe Kommune på gladsaxe.dk.

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye