Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Politikerne på rådhuset: Elever med særlige behov skal have bedre vilkår

Del

Partierne bag den nye budgetaftale i Københavns Kommune har i alt sikret 264 millioner kroner til byens børn med særlige behov. Aftalen glæder Børne og Ungdomsborgmester Jakob Næsager (K) fordi, det er er tiltrængt at gøre noget for det stigende antal elever med særlige behov.

Budgetaftalen sikrer 180 millioner kroner til anlæg på specialområdet. Midlerne skal blandt gå til at etablere flere specialpladser på nuværende skoler. Men der bliver også sat penge af til at bygge en ny topmoderne specialskole ved Ørestad Boulevard. Skolen skal imødekomme alle de krav børn med psykiske og fysiske handicap stiller og rumme op til 120 pladser.

Jeg er pavestolt over, at vi med budgetaftalen her har blik for de børn og unge, som har det allersværest. For mig at se, er det helt afgørende, at vi prioriterer specialområdet. Med aftalen her bygger vi nye institutioner, der skal være med til at indfri målet om at være København skal være danmarksmestre i børneliv – også på specialområdet. København er en by fuld af diversitet. Når vi vælger at bygge almene skoler, der vinder priser i arkitektkonkurrencer, skal vi selvfølgelig også bygge noget til de børn, der er tilknyttet specialområdet.

I alt er der truffet beslutning om at afsætte 7,2 mio. kr. til planlægning af de 120 specialskolepladser samt KKFO og klubpladser på specialskolen ved Ørestad Boulevard.

Med budgetaftalen for 2023 har partierne også sat 70,1 millioner kroner af til at dække de store ekstraomkostninger, som især skolerne har til specialundervisning af elever med særlige behov.  

Børne- og Ungdomsudvalget har allerede i år vedtaget besparelser for 32,6 mio. kr. for at dække det stigende forbrug af specialundervisning. Et merforbrug som især skyldes, at flere af de elever, der har særlige behov, i dag lider af ex. ADHD, autisme eller udviklingsvanskeligheder, som kræver dyrere støttetilbud end ex. elever med læse- eller sprogvanskeligheder.  

Med aftalen om at genoprette økonomien på specialområdet, har partierne sikret sig, at de besparelser kan rulles tilbage for de kommende år.  

-Det er også afgørende, at vi har fået dækket de meget store ekstraudgifter til specialundervisning, så alle Københavns børn og deres lærere og pædagoger ikke skal udsættes for besparelser fordi flere børn har særlige behov, siger børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager (k).  

Kontakter

Dianna Simonsen SmithPressekonsulentBørne- og ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune

Tlf:21693309wj5k@kk.dk

Information om Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1550 København V

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Forældre skal have vished om plads i dagtilbud fire måneder før start17.11.2022 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Telefonlinjerne hos pladsanvisningen er ofte travlt optaget af forældre, der forsøger at få afklaring på, hvornår deres børn kan starte i den fortrukne institution. Det er dog ikke altid muligt at få svar på, fordi en del dagtilbud først åbner for pladser til nye børn kort tid før børnene skal starte i institutionen. Det vil Børne- og Ungdomsudvalget i København lave om på nu. Politikerne har onsdag aften besluttet at indføre en model, hvor forældre får besked om en tilbudt plads typisk fire måneder før deres barn skal starte.

Elever i Sankt Annæ Gymnasiekor blev udsat for seksualiseret kultur og krænkende adfærd4.4.2022 10:01:45 CEST | Pressemeddelelse

Enkelte medarbejdere på Sankt Annæ Gymnasium har i perioder mellem 1981 og 2001 udsat elever i skolens gymnasiekor for seksuelle krænkelser og har skabt et seksualiseret miljø. Det viser advokatundersøgelsen, som blev bestilt af Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning. Rektor på Sankt Annæ Gymnasium, Anette Holst kalder det helt uacceptabelt og et stort tillidsbrud. “Vi undskylder overfor de elever, der har oplevet disse krænkelser. Det er et klart svigt, at ingen har forhindret det i at ske,” siger hun.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum