Region Hovedstaden

Politikerne i Region Hovedstaden styrker fødeområdet med 24 mio. kr.

Del

Politikerne i Region Hovedstaden har besluttet at tilføre 24. mio. kr. til fødeafdelingerne i hovedstaden, som skal imødekomme travlhed og skabe bedre fødselsforløb. Pengene kan fx bruges på bedre normering på afdelingerne, som melder om et stort arbejdspres, og på flere jordemoderkonsultationer og efterfødselssamtaler.

Den aktuelle vurdering af økonomien i 2021 giver nu politikerne i mulighed for at prioritere 18 mio. kr. i 2021 og 24 mio. kr. om året fra 2022 til at løfte fødeområdet i Region Hovedstaden. Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) glæder sig over, at samtlige partier er enige om at tilføre penge til fødeområdet:

”Vi skal have et menneskeligt sundhedsvæsen, som giver fødende en god og tryg oplevelse på vores fødeafdelinger. Langt de fleste er tilfredse med fødselsforløbet, men vi har hørt fra flere jordemødre og fødende, at der i perioder kan være rigtigt travlt. Derfor er jeg rigtigt glad for, at der er bred opbakning til at løfte fødeområdet her og nu. Nu skal hospitalerne kigge på, hvordan pengene bruges bedst – men det kunne fx være til bedre normering på fødeafdelingerne. Det er et vigtigt skridt på vejen mod at imødekomme travlheden og skabe bedre mulighed for at rekruttere jordemødre,” siger Sophie Hæstorp Andersen (S).

Af de 24 mio. kr. går 8 mio. kr. til en stigning i antal fødsler og 16 mio. kr. går til et reelt kvalitetsløft. Det her er ikke midler, der bare skal lukke et hul, understreger Sophie Hæstorp Andersen (S):

”Midlerne er også et klart signal om, at vi går i gang med at opnormere på vores fødeafdelinger, så jordemødrene får bedre tid til at tage sig af de gravide og fødende.”

En god start på livet som familie

Den nyeste patienttilfredshedsundersøgelse viser, at fødende i regionen ofte ikke føler sig godt nok klædt på til amningen, og at de ofte ikke har fået den opfølgning på fødslen med personalet, som de har behov for. Derfor er det politikernes forventning, at nogle af pengene skal gå til ekstra jordemoderkonsultationer og efterfødselssamtaler, fortæller formand for regionens sundhedsudvalg Christoffer Buster Reinhardt (K):

”Den seneste tids eksempler på forhold på fødeområdet har gjort stort indtryk. Jeg blev selv far i sommer og ved, hvor vigtigt det er med ro og tryghed om familieforøgelsen. Vi skal give de fødende en tryg start på livet som ny familie. Der skal være ordentlig tid til de vigtige snakke med jordemoderen både før og efter fødslen. Vi kan se i patienttilfredshedsundersøgelsen, at de fødende efterspørger, at vi blive bedre til det. Jeg ved, at jordemødrene også går meget op i det og gerne vil prioritere det. Derfor forventer jeg, at pengene også bruges til at flere jordemoderkonsultationer og efterfødselssamtaler, så der er tale om et reelt og markant løft af fødeområdet,” siger Christoffer Buster Reinhardt (K).

Første skridt i den rigtige retning

Sophie Hæstorp Andersen (S) understreger, at de ekstra 24 mio. kr. ikke løser alle udfordringer, men at det er et skridt i den rigtige retning:

”Det her er kun første skridt i en række politiske tiltag, vi har sat i gang for at styrke føde- og børneområdet. Vi har fx nedsat et opgaveudvalg, hvor nye familier inviteres til en dialog med politikere fra både regionsrådet og kommunerne. I fællesskab skal de komme med nogle konkrete anbefalinger til, hvordan vi skabe et bedre fødselstilbud. Samtidig går vi i gang med at lægge budgettet for næste år. Her forventer jeg, at det er bred opbakning til at prioritere de forslag, der handler om fødselsområdet og hele børneområdet,” siger Sophie Hæstorp Andersen (S).

Fakta

Yderligere info

  • Pressevagten i Region Hovedstaden på 70209588 / presse@regionh.dk

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum