Næstved Bibliotek og Borgerservice

Poesi og monstre

Del

Tirsdag den 11. oktober kl. 19.00-21.00 byder Rønnebæksholm og Næstved Bibliotek velkommen til fælleslæsning og samtale på Kunsthal Rønnebæksholm under overskriften ”Poesi og monstre”.

Kom til en (u)hyggelig snak med udgangspunkt i oplæste digte på Rønnebæksholm.  Foto: Léa Nielsen
Kom til en (u)hyggelig snak med udgangspunkt i oplæste digte på Rønnebæksholm. Foto: Léa Nielsen

I årets sidste kvartal arbejder Næstved Bibliotek og Borgerservice med temaet ”monstre”. Og det bliver også temaet for denne omgang fælleslæsning af poesi på Rønnebæksholm.

Monstre kan gemme sig mange steder. Og vi skal udforske poesiens kringelkroge efter både monstrene i os selv og de monstre, vi løber skrigene væk fra. Så sørg for at få bestilt en billet og mød op til en (u)hyggelig snak med udgangspunkt i oplæste digte. 

Om at spejle sig i det læste
Med udgangspunkt i metoden guidet fælleslæsning vil vi sammen læse og samtale om ca. 3 digte. Efter oplæsning af hvert digt vil vi snakke om, hvordan digtene rammer os, og hvordan vi forbinder dem med temaet ”monstre”. Vi vil lade os guide af poesiens evne til at åbne for forståelsen af vores egne og andres oplevelser af det læste. Kan vi spejle os i det, vi læser? Hvad overrasker os? Hvordan adskiller vores oplevelser sig fra hinanden?

Alle er velkomne
Samtalen indledes og guides af kulturformidler Sigurd Dam fra Næstved Bibliotek og Borgerservice, men målet er at skabe en flydende samtale, hvor deltagerne selv bringer egne erfaringer og/eller læsninger op. Der er ingen forberedelse, og man behøver ikke at have nogen særlig viden om hverken digte eller kunst. Det vigtigste er, at man har lyst til at læse nogle interessante tekster og måske byde ind med egne tanker, lytte til hinanden og sammen overveje det, vi læser.

Arrangementet er en del af en større række lavet i samarbejde mellem biblioteket og Rønnebæksholm. Næste, og sidste gang i efteråret, bliver tirsdag den 15. november. 

Det er gratis at deltage. Du skal melde dig til via www.naesbib.dk 

Tid og sted: Tirsdag den 11. oktober kl. 19.00-21.00 på Kunsthal Rønnebæksholm, Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved 

Vedr. billeder: Hermed gives tilladelse til at bruge vedhæftede billeder redaktionelt.

Kontakter

Billeder

Kom til en (u)hyggelig snak med udgangspunkt i oplæste digte på Rønnebæksholm.  Foto: Léa Nielsen
Kom til en (u)hyggelig snak med udgangspunkt i oplæste digte på Rønnebæksholm. Foto: Léa Nielsen
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum