Næstved Bibliotek og Borgerservice

Poesi og BonBon-Land

Del
Tirsdag den 13. juni kl. 19.00-21.00 taler vi om poesi og BonBon-Land, når Næstved Bibliotek inviterer indenfor i Kim Richard Adler Mejdahls udstilling En! Gang! Til! på Rønnebæksholm.
Kunst, kitsch og poesi på Rønnebæksholm. Credit Kim Richard Adler Mejdahl
Kunst, kitsch og poesi på Rønnebæksholm. Credit Kim Richard Adler Mejdahl

Poesi og BonBon-Land er normalt ikke to ord, der rimer på hinanden, men denne aften dykker vi ned i denne modsætning gennem poesien, mens vi sidder midt i Kim Richard Adler Mejdahls udstilling En! Gang! Til!

Helt bogstaveligt indeholder udstillingen en række BonBon-Land-figurer, der optræder i Rønnebæksholms natur og udstillingsstuer, suppleret med skulpturer skabt til anledningen. Lykke og smerte går hånd i hånd i Mejdahls udforskning af nostalgiens kraft, og denne modsætning skal vi selvfølgelig udforske gennem poesien. Ligesom vi lader os inspirere af Mejdahls leg med modsætningsforholdet mellem den fine kunsthal og det kitschede udtryk fra Bonbon-Land.

Guidet fælleslæsning
Med udgangspunkt i metoden guidet fælleslæsning vil vi læse og samtale om 3-4 digte, og efter oplæsning af hvert digt taler vi om, hvordan digtene rammer os, og hvordan vi forbinder dem med temaet.

Samtalen indledes og guides af kulturformidler Sigurd Dam, men målet er at skabe en flydende samtale, hvor deltagerne bringer egne erfaringer op. Der er ingen forberedelse, og du behøver ikke at have nogen særlig viden om hverken digte, kunst eller BonBon-Land.

Kunstneren
Kim Richard Adler Mejdahl bor og arbejder i København. Han tog afgangseksamen fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2019. Mejdahl har udstillet på Kunsthal Charlottenborg og Overgaden - Institut for Samtidskunst, samt vist videoværker på bl.a. Cph Pix, Seoul International New Media Festival (KR) og VOID International Animation Film Festival (DK). I 2021 modtog han Elna & C.T. Hollesens Fondsbevilling, og hans arbejde er repræsenteret i Statens Museum for Kunsts samling.

Arrangementet foregår tirsdag den 13. juni kl. 19.00-21.00 på Rønnebæksholm. Bestil din gratis billet på www.naesbib.dk

Kontakter

Billeder

Kunst, kitsch og poesi på Rønnebæksholm. Credit Kim Richard Adler Mejdahl
Kunst, kitsch og poesi på Rønnebæksholm. Credit Kim Richard Adler Mejdahl
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum