Næstved Bibliotek og Borgerservice

Podcast Lounge med fortællinger fra en KZ-lejr-overlever

Del

Podcasts og gode samtaler er igen i fokus, når Næstved Bibliotek og Næstved by People slår dørene op for endnu en omgang Podcast Lounge over temaet ”Den sidste modstandsmand – fortællinger fra en KZ-lejr-overlever”. Denne Podcast Lounge finder sted torsdag den 2. december kl. 19.00-20.30 i Kulturhuset Boderne, Sct. Peders Kirkeplads 8 i Næstved.

Der er Podcast Lounge over temaet ”Den sidste modstandsmand – fortællinger fra en KZ-lejr-overlever”.
Der er Podcast Lounge over temaet ”Den sidste modstandsmand – fortællinger fra en KZ-lejr-overlever”.

Du hørte rigtigt! Efter sommerens mange arrangementer er det igen tid til at trække indendørs med podcasts, hygge og gode samtaler. Det sker, når Næstved by People og Næstved Bibliotek igen blænder op for Næstveds helt egen podcastlytteklub, ”Podcast Lounge”. 

Fra skoledreng til modstandsarbejder
Vi mødes i det nyindrettede ”Kulturhuset Boderne”, hvor vi sammen lytter til ét afsnit af DR-podcastserien ”Den sidste modstandsmand”. Serien omhandler den tidligere modstandsmand og KZ-lejr-overlever Knud Christensen, hans ungdom under 2. verdenskrig, og hvordan hans liv forvandlede sig fra skoledreng til modstandsarbejder i denne tid.

Aftenens podcastafsnit handler mere specifikt om Knuds tid i den tyske KZ-lejr Dachau, Danmarks befrielse og den følelse Knud sad tilbage med, da befrielsen kom – alt sammen fortalt af Knud selv i et interview udført af hans søn. 

Kort og uhøjtidelig samtale
Efter gennemlytningen starter vi en kort og uhøjtidelig samtale om podcasten, historie, samfundet, andre medier med samme emne, og hvad der ellers falder os ind. Som afrunding kommer både biblioteket og Næstved By People med forslag til videre lytning, læsning og/eller film-kiggeri baseret på aftenens tema. 

Det er gratis at deltage i Podcast Lounge. Du skal melde dig til via www.naesbib.dk. Der kan max. være 12 deltagere pr. arrangement. 

Næstved Bibliotek og Næstved by People sørger for hyggelig stemning, drikkevarer og en lille goodiebag med snacks til alle deltagere. 

Tid og sted: Torsdag den 2. december kl. 19.00-20.30 i Kulturhuset Boderne, Sct. Peders Kirkeplads 8, 4700 Næstved. 

Vil du vide mere om Podcast Lounge? Så klik ind på www.naesbib.dk eller www.facebook.com/naestvedbypeople 

Fakta: Næstved by People er en frivillig forening med fokus på at skabe fællesskab og oplevelser for unge i Næstved Kommune. Det gør de blandt andet ved at afholde events - denne gang i samarbejde med Næstved Bibliotek. Selvom Næstved by People’s generelle fokus er på unge, er alle aldre selvfølgelig velkommen til Podcast Lounge.

Vedr. billeder: Hermed gives tilladelse til at bruge vedhæftede billeder redaktionelt.

Kontakter

Billeder

Der er Podcast Lounge over temaet ”Den sidste modstandsmand – fortællinger fra en KZ-lejr-overlever”.
Der er Podcast Lounge over temaet ”Den sidste modstandsmand – fortællinger fra en KZ-lejr-overlever”.
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum