De Danske Bilimportører

Plug-in-købere fravælger elbiler pga. rækkevidde og ladestandere

Del

Ny undersøgelse viser at oplademuligheder og rækkevidde lægger en dæmper på elbilsalget

Elbiler bliver primært fravalgt på grund af for kort rækkevidde og for få ladestandere. En ny undersøgelse foretaget af Megafon for De Danske Bilimportører viser, at en en elbil ikke er et reelt alternativ for danske bilkøberere, der har anskaffet en plugin-hybrid bil indenfor de seneste to år. Kun 11 % af bilkøberne havde elbil som et alternativ til deres nye plugin-hybrid.

"Undersøgelsen bekræfter vores billede af, at mange danskere endnu ikke føler sig klar til at køre rent elektrisk. Hvis man har en årlig kørselv-ferie til Sydeuropa eller dårlige oplademuligheder ved bopæl eller arbejde, er der for mange danskere ikke tilstrækkelig tryghed til at køre rent elektrisk. Men da det er en politisk prioritet at flest mulige kilometer på vejene skal køres elektrisk, er plugin-hybrid-teknologien lige nu en god løsning for mange danskere i hverdagen”, siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Billedet kan hurtigt ændre sig

Udviklingen går meget hurtigt i øjeblikket, både i forhold til antal solgte elbiler og opstilling af nye ladestandere rundt omkring i landet. Samtidig står plugin-hybrid biler til at få en afgiftsstigning til nytår.

“I takt med, at der udbydes flere bilmodeller i flere prisklasser og der kommer flere ladestandere, forventer vi, at andelen af solgte elbiler vil overstige antal solgte plugin-hybrider. Vi forventer også, at det vil få en effekt når plugin-hybrid-bilerne stiger i pris til nytår”, siger Mads Rørvig

Pressefoto 

Klik her  


Kildeangivelse

Megafon for De Danske Bilimportører

Kontakter

Billeder

Links

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilfabrikkernes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum