Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Plejehjemsbeboere i København får en medalje på dronningens fødselsdag

Del

På dronningens runde fødselsdag i dag modtager 5000 plejehjemsbeboere i København og på Frederiksberg en medalje fra Københavns Bagerlaug. Det er en flot gestus, som vil skabe glæde i en ellers mørk tid, siger sundheds- og omsorgsborgmesteren i København.

37 københavnske plejehjem kan i dag fejre dronningens 80-års fødselsdag med manér. Alle beboere får nemlig en medalje overrakt af Københavns Bagerlaug. Kagerne er en donation i anledning af fødselsdagen, og de vil skabe glæde, siger sundheds- og omsorgsborgmester i København Sisse Marie Welling (SF): 

“Ældre københavnere på plejehjem er hårdt ramt under coronakrisen. Fejringen af dronningen er et lyspunkt, som mange havde set frem til, og derfor vil kagerne skabe glæde. Mange af vores beboere har jo fulgt dronningens liv, og derfor skaber begivenheden også sammenhold i denne ellers meget mørke tid”, siger hun. 

Københavns Bagerlaug har i mange år sendt en hilsen til majestæten på hendes fødselsdag. Dronningen har aflyst den officielle fejring på grund af coronakrisen og i stedet bedt om, at man sender blomster til de mange danskere, som har det svært i denne tid.

“Nu er vi jo bagere og vil hellere sende en kage. Så vi har besluttet at sende en medalje til alle plejehjemsbeboere i København og Frederiksberg kommune. For er der nogen, der fortjener en medalje i denne tid, så er det dem”, siger oldermand i Københavns Bagerlaug, Erik Ellitsgaard.

I alt har 5.000 beboere på plejehjemmene i København og Frederiksberg sagt ja tak til en kage på majestætens fødselsdag. Kagerne bliver leveret til de enkelte plejehjem på en måde, så man minimerer risikoen for, at der kommer smitte med ind til beboerne.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Børn skal skærmes mod luftforurening, når København åbner igen17.5.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Luftforureningen faldt med omkring 40 procent, da København lukkede ned. Nu hvor byen åbner igen, har vi en unik mulighed for at bevare den renere luft og skærme særligt børnene mod de skadelige partikler. Det mener sundheds- og omsorgsborgmester i København, Sisse Marie Welling, som vil udvikle børnelivszoner. Børnene er nemlig særligt udsatte for de skadelige virkninger af luftforurening.

København sætter markant ind mod ensomhed hos ældre15.5.2020 09:08:19 CESTPressemeddelelse

Den sociale isolation, som corona-epidemien har ført med sig, er gået hårdt ud over ældre beboere på plejehjem og i hjemmeplejen. De ældste københavnere har været mere udsatte i forhold til ensomhed, og den pris må ikke blive for høj, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF). Hun har derfor forhandlet en ekstraordinær hjælpeplan på plads, som sikrer knapt 40 mio. kr. til de københavnske ældre.

Sundheds- og omsorgsborgmester: “Vi skal gøre endnu mere for sikre, at ældres trivsel ikke lider under corona-krisen”1.5.2020 15:21:35 CESTPressemeddelelse

Der er behov for en særlig indsats for at give de ældre på plejehjem og i hjemmeplejen mere livskvalitet og forebygge ensomhed i en tid, hvor deres hverdag er påvirket af corona-krisen og den generelle nedlukning. Derfor er sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) glad for, at der nu også på Christiansborg er landet en hjælpepakke. Men der er behov for endnu mere, mener hun.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum