Serviceforbundet

Plejefamiliernes fagforening er forbavsede over FH-beslutning

Del

I dag 25. august har FH’s grænsenævn besluttet, at Plejefamiliernes Landsforening (PLF) ikke kan være en del af FH via Serviceforbundet.

Sagen var rejse af Socialpædagogernes Landsforening (SL), som også har plejefamilier som medlemmer.

”Vi forstår ikke, hvorfor FH ikke vil have vores 760 medlemmer, og at der ikke er plads til både os og Socialpædagogernes Landsforening (SL),” siger formand for PLF Thomas Vorre. ”Hvorfor vægter FH ikke faglighed og kampen for at få en overenskomst højere? Når vi nu ikke længere må være i FH, bliver det ikke en fælles kamp for overenskomster. Der er ellers en lang tradition for, at FH-forbund kan dele en overenskomst.”

Plejefamilieområdet er ret specielt, fordi der ikke findes en overenskomst på området. Vores ansættelse er atypisk, hvor vi som plejefamilier bliver aflønnet med vederlag fra kommunen på baggrund af individuelle kontrakter. Vi har end ikke status som lønmodtager.

Plejefamiliernes Landsforening har eksisteret som faglig sammenslutning for plejefamilier siden 1974. I 2019 besluttede medlemmerne i PLF, at de skulle blive en selvstændig fagforening. Vi ønskede fra starten at være en del af FH og at fortsætte kampen for en overenskomst for alle plejefamilier. Vi ville ikke være en gul fagforening. Derfor søgte vi optagelse i Serviceforbundet, som er et FH-forbund.

”Vi har været meget glade for at være medlem af Serviceforbundet, som har bistået PLF i forhandlingerne med Socialpædagogernes Landsforening, hvor PLF har tilbudt flere modeller for samarbejde, som Socialpædagogerne blankt har afvist,” udtaler formand for PLF Thomas Vorre. ” Et samarbejde mellem de 2 organisationer ville ellers være vigtigt, når der skal kæmpes for en overenskomst for plejefamilier, og for at få flere plejefamilier i Danmark, hvor der er stor mangel på plejefamilier.” 

”SL er en dygtig og god fagforening, når det gælder socialpædagoger. Men de gør det simpelthen ikke godt nok, når det gælder plejefamilier. Derfor vil vi ikke være medlem der. SL vil ikke røre ved børnesager, fordi de ikke forstår området” siger Thomas Vorre. ”Det er min oplevelse, at SL har et horn i siden på os, fordi vi også hjælper plejefamilierne med børnesagerne. Vores pallette for rådgivning er simpelthen langt større, og vores viden dybere, da vi selv er plejefamilier.”

”Nu må vi klare os udenfor FH, men vores kamp fortsætter ufortrødent for at skaffe bedre vilkår for landets plejefamilier,” siger PLF’s formand Thomas Vorre. ”Vi vil kort sagt fortsætte som fagforening for plejefamilierne, men nu ikke længere som en del af FH. Vi vil dog meget gerne være en del af FH, så bliver der åbnet op for det på et tidspunkt, er vi klar.”

”For os i PLF betyder det, at vi nu rykker tættere sammen. Jeg er blevet kontaktet af mange medlemmer, som er bekymret for, om de kan blive tvunget over i SL, men det kommer naturligvis aldrig til at ske. Vi fortsætter som selvstændig fagforening, men vil desværre ikke længere være medlem af Serviceforbundet og FH,” slutter Thomas Vorre.

PLF vil nu fortsætte som en selvstændig fagforening med de samme tilbud som hidtil:

  • Vi har kæmpet for en overenskomst for plejefamilier, og det vil vi fortsætte med.
  • Vi har kæmpet for og fået oprettet en uddannelse for plejefamilier, og den vil vi fortsat arbejde for at forbedre og udbrede.
  • Vi vil fortsætte med at være høringspart og have tæt kontakt til politikere på det sociale område.
  • Vi vil fortsætte med at hjælpe plejefamilierne med forhandlinger med kommunen og med børnesager.
  • Vi vil fortsætte med at arbejde for bedre vilkår for anbragte børn.
  • Vi vil fortsat tilbyde plejefamilierne netværk, kurser og information.

Kontakter

Information om Serviceforbundet

Serviceforbundet
Serviceforbundet
Ramsingsvej 30
2500 Valby

70 150 400https://serviceforbundet.dk/

Plejefamiliernes Landsforening arbejder for bedre vilkår for plejefamilier og deres plejebørn.

Plejefamiliernes Landsforening er en del af Serviceforbundet.

 

Følg pressemeddelelser fra Serviceforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Serviceforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum