Serviceforbundet

Plejefamilierne får 16,6 millioner til efteruddannelse finansieret af restpuljen

Del

Aftalen indebærer, at plejefamilier uanset deres uddannelsesmæssige baggrund, får mulighed for at blive efteruddannet.

Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Alternativet og Liberal Alliance har den 24. november 2020 indgået aftale om udmøntning af reserven til foranstaltninger på social-, sundheds-og arbejdsmarkedsområdet for 2021-2024.

Der afsættes 16,6 mio. kr. til en ansøgningspulje til at finansiere en række uddannelsespladser til PUP-uddannelsen.

Professionshøjskolernes Uddannelse til Plejefamilier (PUP) tilbyder plejeforældre et længere uddannelsesforløb, hvor der er mulighed for fordybelse, bearbejdning og afprøvning af viden. Plejefamilier løfter et stort ansvar for udsatte børn og unge, og der kan i plejeopgaven ligge mange komplekse problemstillinger.

Kæmpe kompetenceløft til plejefamillierne

Thomas Vorre formand for fagforeningen Plejefamiliernes Landsforening glæder sig helt vildt:

- Det er et kæmpe løft for anbragte børn i Danmark. Det, at plejefamilierne bliver opdateret med den nyeste viden indenfor dette meget specifikke pædagogiske område, vil have positiv effekt på de enkelte anbragte børn.

- Da vi udviklede PUP uddannelsen sammen med UCSyd for 4 år siden, udnyttede vi AMU-systemet til finansiering, men her støttes kun 35% af de danske plejefamilier. En sygeplejerske eller en socialrådgiver, der arbejder som plejefamilie, må ikke få del i den specifikke uddannelse. Det ændres nu, så alle plejefamilier uanset baggrund kan blive efteruddannet.

Jeg er rigtig glad for, at politikerne, som vi har været i positiv dialog med om problematikken, har lyttet til os. Af hjertet tak, slutter Thomas Vorre.

Kontakter

Information om Serviceforbundet

Serviceforbundet
Serviceforbundet
Ramsingsvej 30
2500 Valby

70 150 400https://serviceforbundet.dk/

Plejefamiliernes Landsforening arbejder for bedre vilkår for plejefamilier og deres plejebørn.

Plejefamiliernes Landsforening er en del af Serviceforbundet.

 

Følg pressemeddelelser fra Serviceforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Serviceforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum