Plastindustrien

Plastindustrien vil belønne innovative studerende med 25.000 kroner

Del

Det er inden længe tid til at finde vinderen af Project Plastic 2019 – Plastindustriens talentkonkurrence for innovative studerende. For andet år i træk belønner Plastindustrien talenter, der i et projekt tænker ud af boksen og bidrager til at finde fremtidens plastløsninger. Project Plastic er netop nu åben for tilmelding, og fristen er den 26. september.

Talentkonkurrencen Project Plastic 2019 er skudt i gang, og Plastindustrien er netop nu på jagt efter dette års førende plasttalenter.

Sidste års vinderprojekt omhandlede håndtering og genanvendelse af plastaffald i Kenya. Igen i år ønsker Plastindustrien at hylde studieprojekter, der kan bidrage til fremtidens plastløsninger.

- Målet med Project Plastic er også at bygge bro mellem de studerende og industrien, så viden og fremsyn foregår i dialog mellem landets universiteter og industrien. Virksomhederne har nemlig behov for nye, innovative idéer, og dem kan de studerende bidrage med, udtaler Jo Dietrich, uddannelseskonsulent i Plastindustrien og tovholder på talentkonkurrencen.

Hun fortsætter:

- Project Plastic er også en unik mulighed for virksomheder at brande sig på overfor omverdenen og studerende fra hele landet, og vi opfordrer derfor virksomheder og andre med kendskab til igangværende plastprojekter til at indstille deltagere til konkurrencen.

Innovative og realiserbare studieprojekter belønnes

Et dommerpanel bestående af ledere i plastbranchen vurderer alle tilmeldte projekter og nominerer fem mulige vindere. Panelet er sammensat af Plastindustrien.

Et vinderprojekt kan have mange afskygninger og temaer, men det skal først og fremmest introducere en idé, der kan føres ud i praksis og gøre en forskel i den virkelige verden.

Panelet vægter projekter, der kan hjælpe virksomheder med at finde frem til løsninger på aktuelle udfordringer – fra idéer om at opnå øget genanvendelse og bæredygtig produktion til projekter der demonstrer plastens unikke egenskaber.

Vinderne af Project Plastic 2018 var de to DTU-ingeniørstuderende Maria Ellyton og Sofie Bejder. De tog sammen til Kenya for at hjælpe en start-up med at udvikle genanvendelsesmetoder, og det blev der et innovativt studieprojekt ud af. De to løb som nævnt afsted med førstepladsen og 25.000 kroner.

Project Plastic vindere kåres til Plastic Engineering Day

Vinderne af Project Plastic udpeges og kåres til Plastic Engineering Day 2019, der er Plastindustriens store materiale- og karriereevent for studerende. Plastic Engineering Day bliver afholdt på DTU i Lyngby torsdag den 24. oktober.

Til Plastic Engineering Day kan studerende møde branchen, få et indtryk af nye materialer og teknologier samt lære mere om fremtidige karrieremuligheder.

I løbet af dagen vil fem studieprojekter, der er nomineret af dommerpanelet, blive præsenteret af personerne bag. Derefter får deltagere ved Plastic Engineering Day mulighed for at stemme om, hvem der skal løbe med sejren.

Førstepladsen belønnes med 25.000 kroner. Andenpladsen og tredjepladsen får også en pengepræmie på henholdsvis 10.000 og 5000 kroner.

- Udover en flot pengepræmie kan vinderne af Project Plastic opnå anerkendelse for det projekt, de har arbejdet på. Det kan bane vejen for fremtidige samarbejder med virksomheder, der leder efter nye talenter, udtaler uddannelseskonsulent i Plastindustrien, Jo Dietrich.

Fristen for tilmelding til Project Plastic er den 26. september 2019.

Kontaktoplysninger:

Jo Dietrich, uddannelseskonsulent i Plastindustrien: jd@plast.dk / 2489 3247.

Kontakter

Billeder

Links

Information om Plastindustrien

Plastindustrien
Plastindustrien
Vesterbrogade 1 E 3
1620 København

33308630http://www.plast.dk

Plastindustrien arbejder for at sikre danske plastvirksomheder optimale rammer for succes og for at tage ansvar for den verden, vi er en del af. Vores branche tæller over 26.000 jobs, hvilket gør os til en af industriens største underbrancher.

Følg pressemeddelelser fra Plastindustrien

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Plastindustrien

Undervisningsmaterialet 'Plastikhelteskolen' skal gøre elever mere miljøbevidste9.9.2019 10:42:38 CESTPressemeddelelse

Materialet er beregnet til faget natur/teknologi på 5.-6. klasses niveau, og eleverne stifter bekendtskab med plastens historie, plastens opbygning og egenskaber, nedbrydning af plast og udfordringerne med plast i naturen – herunder særligt i havet. Undervisningsmaterialet ‘Plastikhelteskolen’ er udviklet af Plastic Change, Det Økologiske Råd og Plastindustrien som en del af Projekt Plastfrit Hav.

Plastindustrien: Forslag om højere afgifter på plastposer er ikke den rette vej at gå24.8.2019 22:30:04 CESTPressemeddelelse

Brancheorganisationen Plastindustrien mener ikke, at det er en god ídé at fordoble den eksisterende afgift på plastposer, da et enigt Folketing allerede i januar i år nåede frem til en række initiativer, som skal reducere forbruget af plastposer. Plastindustrien foreslår, at man i stedet målretter de eksisterende afgiftsindtægter til en uafhængig fond, der skal øge plastgenanvendelsen og forebygge plast i naturen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum