Plastindustrien

Plastindustrien sætter fokus på dansk plastgenanvendelse

Del

Plastgenanvendelse bliver i stigende grad en central del af danske plastvirksomheders forretning og dagligdag. Nu udgiver Plastindustrien et katalog med en stribe konkrete fortællinger om plastgenanvendelse i praksis.

’Plastgenanvendelse i praksis – eksempler fra danske plastvirksomheder’ er titlen på et nyt katalog, som brancheforeningen Plastindustrien netop har udgivet.

Det indeholder en række konkrete fortællinger om, hvordan danske plastvirksomheder i praksis arbejder med genanvendelse af plast og brug af genanvendt plast i nye produkter som fx møbler, fødevareemballager og byggematerialer.

Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien, fortæller:

Flere og flere virksomheder beskæftiger sig med genanvendelse af plastaffald fra både industrien og husholdningerne. Det er et tydeligt tegn på, at danske plastvirksomheder tager ansvar for at mindske ressourceforbruget og i praksis viser, at øget genanvendelse er vejen frem. Udviklingen går rigtig stærkt i øjeblikket, og det giver kataloget et unikt indblik i.

Hun fortsætter:

Samtidig indeholder kataloget en række bud på, hvordan man fra politisk side kan sætte mere skub i plastgenanvendelsen. Helt aktuelt opfordrer vi Folketinget til at vedtage et ambitiøst producentansvar for emballage, hvor der er fokus på at fremme mere genanvendeligt design og brug af genanvendt materiale.

Plastaffald får nyt liv

Et af eksemplerne fra kataloget omhandler Dansk Affaldsminimering i Langå, som oparbejder beskidt emballageplast fra danske husholdninger til en brugbar råvare.

Virksomheden modtager bl.a. plastaffald fra kommunale affaldsselskaber, hvorefter det bliver renset, sorteret og omdannet til plastgranulat, der bliver brugt til at fremstille designerstole, krukker og knagerækker.

Et andet eksempel er BEWI Denmark som producerer genanvendelige måltidskasser til firmaet RetNemt i materialet EPS (bedre kendt som flamingo). Når måltidskasserne har været ude hos RetNemt’s kunder, bliver de hentet tilbage, vasket og varmebehandlet, så de kan blive genbrugt så mange gange som muligt.

Når det ikke længere er muligt at genbruge måltidskasserne, bliver de komprimeret, ekstruderet og omsmeltet til en råvare, der kan bruges i fx emballage eller isolering, hvilket giver en klimamæssig CO2-gevinst.

Casevirksomheder i ’Plastgenanvendelse i praksis – eksempler fra danske plastvirksomheder’:

  • Berry Superfos A/S, Randers & Stilling
  • BEWI Denmark A/S, Holbæk
  • Dansk Affaldsminimering ApS, Langå
  • Faerch A/S, Holstebro
  • Letbek A/S, Tistrup
  • Plastix A/S, Lemvig
  • RC Plast A/S, Varde
  • Trebo ApS, Søborg
  • Aage Vestergaard Larsen A/S, Mariager 

Nøgleord

Kontakter

Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien: 2949 4564 / cb@plast.dk

Billeder

Download
Download
Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien.
Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien.
Download

Links

Information om Plastindustrien

Plastindustrien
Vesterbrogade 1 E 3
1620 København

33308630http://www.plast.dk

- Plastindustrien er brancheorganisation for over 275 danske plastvirksomheder, som repræsenterer hele værdikæden – inkl. genanvendelsesvirksomheder.

- Vores branche tæller mere end 26.000 danske jobs.

- Vores mission er at sikre danske plastvirksomheder optimale rammer for succes, hvor grøn omstilling er en forudsætning for, at vi passer på vores ressourcer og skaber nye attraktive arbejdspladser.

Følg pressemeddelelser fra Plastindustrien

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Plastindustrien

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum