Plastindustrien

Plastindustrien lancerer ny strategi: ’Plastproduktion med ansvar’

Del

I forbindelse med brancheforeningens generalforsamling lancerer Plastindustrien i dag en ny strategi med titlen ’Plastproduktion med ansvar’. Den har primært har fokus på øget genbrug og genanvendelse samt at gøre den danske plastbranche til rollemodel for den øvrige verden.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien.
Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien.

Plastindustriens nye treårige strategi ’Plastproduktion med ansvar’ bliver i dag præsenteret i forbindelse med brancheforeningens generalforsamling.

Strategien bygger videre på foreningens nuværende arbejde, hvor grøn omstilling, uddannelse, innovation og bredt samarbejde er nogle af nøgleordene.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, fortæller:

I strategiprocessen har vi ikke kun taget udgangspunkt i vores egen forståelse af branchen. Derfor har vi også involveret mange forskellige interessenter fra bl.a. NGO’er, uddannelsesinstitutioner, den politiske verden og andre brancheorganisationer, som ikke altid ser verden med de samme briller som os.

Undervejs i processen har FN’s Verdensmål fungeret som en væsentlig inspirationskilde, som både synliggør branchens udfordringer men også store muligheder:

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, udtaler:

- Vi er meget opmærksomme på, at selvom plast giver os mange nyttige og værdifulde produkter, så kan en uhensigtsmæssig håndtering af materialet også skabe udfordringer. Dem skal og vil vi være med til at løse, og det gennemsyrer derfor strategien.

Strategien er opdelt i tre temaer:

  1. Øget genbrug og mere genanvendelse skal styrke den cirkulære økonomi
  2. Danmark – foregangslang for fremtidens plastindustri
  3. Debatten om plast skal være mere realistisk

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien siger afslutningsvis:

Strategien er præget af, at vi har fokus på grøn omstilling og cirkulær økonomi, som er en vigtige forudsætninger for at realisere det fælles mål om en betydelig CO2-reduktion. Vores medlemmer er foregangsvirksomheder på en lang række områder, og vi skal skubbe yderligere til udviklingen, så den danske plastbranche bliver rollemodel for den øvrige verden.

Udover ovenstående indeholder strategien også et afsnit, som omhandler foreningens ambitioner i forhold til bl.a. medlemstilfredshed og aktivitetsniveau.

Udvalgte indsatsområder fra strategien:

  • Danmark skal flyttes fra at være en afbrændingsnation til at være et land, hvor vi er langt bedre til at genbruge og genanvende vores plast.
  • Vi skal være i front, når det drejer sig om ansvarlig virksomhedsdrift. Uanset om det gælder reduceret energiforbrug, effektive maskiner, god håndtering af kemi i både produktion og produkter, mindre affald eller i kampen mod plast i naturen.
  • Plastbranchen skal være mere attraktiv over for den kommende generation af dygtige medarbejdere og ledere – såvel som for fremtidens talentfulde iværksættere.
  • Debatten om plast skal være mere realistisk, da et unuanceret syn på plast kan medføre symbolpolitik, der i sidste ende ikke fremmer grøn omstilling – tværtimod.

Nøgleord

Kontakter

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien: 29494608/td@plast.dk

Billeder

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien.
Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien.
Download

Vedhæftede filer

Information om Plastindustrien

Plastindustrien
Plastindustrien
Vesterbrogade 1 E 3
1620 København

33308630http://www.plast.dk

Plastindustrien vil sikre danske plastvirksomheder optimale rammer for succes ved at klæde dem på til fremtiden, hvor den grønne omstilling er forudsætningen for, at vi passer bedre på vores ressourcer og skaber nye attraktive arbejdspladser. Vores branche tæller over 26.000 jobs, hvilket gør os til en af industriens største underbrancher.

Følg pressemeddelelser fra Plastindustrien

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Plastindustrien

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum