OutCom A/S

Planet Koncernen: Fyrtårnet i den danske branche for fritidshuse og feriebyer præsenterer igen nyt rekordregnskab med vækst på 33 pct.

Del

I 2017 håbede Planet Koncernens ledelse at kunne nå en omsætning på en halv milliard DKK og en pæn bundlinje. 2018 har sprængt alle disse forventninger – idet Koncernens omsætning i 2018 er vokset med 33 pct. - fra DKK 479 mio. i 2017 til DKK 636 mio. i 2018. Selskabets overskud før skat (EBIT) er vokset til DKK 89,9 mio. mod DKK 63,1 mio. i 2017 - og resultatet efter skat er DKK 62,9 mio. mod DKK 40,4 mio. i 2017. Årsrapporten for 2018 viser således fremgang på alle parametre.

Det er den fortsat voksende efterspørgsel efter bæredygtige kvalitetssommerhuse med gode beliggenheder i Danmark – og endnu større vækst i udviklingen og salget af eksklusive turismeprojekter i form af præfabrikerede ferieboliger til Tyskland, som er grundlaget for, at Planet Koncernen igen kan præsentere et rekordregnskab. Hermed indtager Koncernen med stor sikkerhed pladsen som fritidshusbranchens danske fyrtårn og bedst indtjenende virksomhed.

Planet koncernen ejer den fulde aktiekapital i Planet Huse A/S, Planet-Haus AG, Planet Holding Deutschland AG, Planet Tourist Invest AG og Co. KG - og den kontrollerende interesse i Priwall Waterfront AG & Co. KG.

Solid egenkapital

Koncernens samlede egenkapital er i 2018 øget med 52 pct. til DKK 164 mio. mod DKK 107 mio. i 2017. Tilsvarende er koncernens soliditet også øget fra 23,6 til 35,4.

Ledelsen er yderst tilfreds med det ekstraordinært gode resultat, som afspejler koncernens målrettede indsats inden for udvikling og salg af bæredygtige og CO2-neutrale fritidshuse og et vellykket salg af ferielejligheder i Priwall Waterfront projektet samt hotellet High End ved Travemünde i Tyskland, som er udviklet af Planet Koncernen. Dette turismeprojekt er i løbet af 2018 blevet yderligere udvidet til nu at omfatte i alt 509 luksus ferieboliger, hvoraf 420 allerede er solgt inden færdiggørelsen af det samlede projekt i efteråret 2019.

Væksten på det danske marked har i høj grad været båret af den rekordlave lånerente, som har gjort det attraktivt og muligt for mange familier at investere i en stor og veludstyret fritidsbolig i luksusklassen til eget brug – og til udlejning med et godt indtjeningspotentiale på grund af den voksende turisme.

Godt fundament for fremtiden

»Vi er helt opmærksomme på, at vores resultat i 2018 er ekstraordinært godt, og koncernens ledelse forventer således ikke et tilsvarende resultat i det kommende regnskabsår. Men forventningerne er naturligvis positive. For vi har en god og sikker ordrebeholdning på danske fritidshuse, vi afslutter salget af luksuslejlighederne i Priwall Waterfront projektet – og vi kommer snart i gang med et helt nyt turismeprojekt i Marina Wendtorf.  Hermed har vi sikret vores førende position som én af de største og mest succesrige virksomheder blandt de danske producenter af fritidshuse, luksusferiehuse og store turismeprojekter i Tyskland. Finder vi egnede byggegrunde i de kystnære områder hvor som helst i Danmark til tilsvarende turismeprojekter, er vi parate til at slå til. For mange købedygtige danske familier står på spring til at investere i vores luksusfritidshuse eller lejligheder til udlejning og eget brug, som – udover livskvalitet for hele familien - kan give et langt bedre afkast end at lade pengene står til 0 pct. i rente i banken, « siger en glad Torben Basse, som er koncernchef i Planet Holding A/S.

Lokal produktion i Ribe

Både de ’traditionelle’ sommerhuse og ferieboligerne til Tyskland bliver produceret på koncernens egen fabrik i Ribe, som løbende kan tilpasse kapaciteten til efterspørgslen med de nuværende ressourcer. Det kan lade sig gøre efter meget vidtgående effektiviseringer på den moderne fabrik i Ribe.

Fx bliver ferieboligerne til de tyske turismeprojekter produceret i moduler, som svarer til fem lejligheder. De bliver fragtet til Tyskland, hvor fire håndværkere kan samle modulerne til fem ferieboliger på blot én uge. Herefter går underentreprenørernes håndværkere i gang med at færdiggøre husene med al indretning - fra gulve, køkkener, badeværelser, møbelindretning og blomster i vasen i den færdige bolig. Efter 7 uger står der så et færdigt 455 m2 hus med 5 lejligheder.

Den faste stab af medarbejdere på fabrikken i Ribe er ca. 70, og ca. 40 pct.  af ledergruppen i Koncernen er kvinder. I alt beskæftiger Koncernen ca. 250 medarbejdere via samarbejdet med lokale underentreprenører i Danmark og Tyskland.

For at motivere og fastholde Koncernens danske medarbejdere og deres unikke kompetencer har selskabets ledelse tilbudt medarbejderne et attraktivt program med medarbejderaktier, som et voksende antal medarbejdere har taget imod.

Yderligere oplysninger

Vi medsender som separate filer et udvalg af billeder af koncernchef Torben Basse, koncernens sommerhuse til salg i Danmark og ferieboligprojekterne i Tyskland til fri afbenyttelse.

Hvis du vil vide mere om Planet Koncernen, om Priwall Waterfront eller Marina Wendtorf projekterne i Tyskland, er du velkommen til at kontakte adm. direktør og partner Torben Basse på telefon 76 88 38 11.

Se også www.planethuse.dk, www.planet-haus.de

Billeder

Vedhæftede filer

Information om OutCom A/S

OutCom A/S
Strandvejen 100
2900 Hellerup

4030 9910

Følg pressemeddelelser fra OutCom A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OutCom A/S

Mange ældre søger nye boligformer: Nyt senior bofællesskab med 22 huse i den smukkeste natur ved Jægerspris Bugt10.10.2019 12:19:05 CESTPressemeddelelse

Plantagehusene er et spændende nyt boligprojekt med 22 smukke træhuse for aktive seniorer, som ønsker fællesskab og mulighed for et væld af aktiviteter i naturskønne omgivelser i fjord-landet. De individuelle og funktionelle huse er udstyret med de lækreste detaljer både inde og ude – og har adgang til et væld af fællesfaciliteter plus egen vicevært, som tager sig af alt det praktiske. Projektet er klar til indflytning den 31. december 2020.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum