Furesø Kommune

Plads til mere lokal handel i Hareskovby

Del

Furesø Byråd vil give mulighed for butikker på op til 1.100 m2 i hele kommunen. Med forslaget vil blandt andre den lokale Rema 1000 i Hareskovby kunne indfri drømmene og udvide butikken ud mod Gammel Hareskovvej. Borgere kan kommentere på forslaget fra den 7. maj til den 9. juli.

Furesø Byråd sender et nyt lokalplanforslag i offentlig høring. Forslaget til Lokalplan 152 giver blandt andet mulighed for at Rema 1000 i Hareskovby kan udvides fra et bruttoetageareal på 800 m² til et bruttoetageareal på 1.100 m². Det er planen, at butikken skal udvides ved den nordlige facade ud mod Gammel Hareskovvej.

Byrådet har samtidig vedtaget forslag til kommuneplantillæg 11 til Kommuneplan 2017, der hæver den maksimale tilladte butiksstørrelse for enkeltstående butikker i hele kommunen fra 800 m² til 1.100 m².

Formand for Udvalg for byudvikling og bolig, Egil Hulgaard (C), ser det som et vigtigt skridt på vejen til at indfri byrådets mål om, at Furesø i 2030 er en kommune med flere lokale arbejdspladser og iværksættere samt med levende bymidter og et godt handelsliv:

”I byrådet vil vi styrke lokalmiljøet og handlen, der hvor vi bor. Dagligvarehandlen er vigtig for alle borgere og er en stor del af hverdagslivet i lokalsamfundene. Derudover er det også væsentligt for de erhvervsdrivende, at deres butikslokaler er tidssvarende, moderne og attraktive og modsvarer efterspørgslen fra kunderne. Derfor er det med stor glæde, at vi har besluttet at sende forslaget til både kommuneplantillægget og lokalplanen i høring”.

Ud over udvidelse af dagligvarebutikken er formålet med lokalplanforslaget også at sikre en god indpasning af dagligvarebutikken samt god tilgængelighed.

Lokalplanforslaget og forslaget til kommuneplantillæg 11 vil være i høring i 8 uger, og der afholdes et borgermøde i høringsperioden. Lokalplanforslaget vil være tilgængeligt på furesoe.dk under fanen ’Vær med’.

 

Kontakter

Egil Hulgaard (C)

Formand for Udvalg for byudvikling og bolig; Medlem af Udvalg for kultur, fritid og idræt

Tlf:2151 8188efh@furesoe.dk

Claus TorpBy- og kulturdirektør

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv, Center for Kommunale ejendomme og Anlæg, Center for By og Miljø.

Tlf:7216 5858clt1@furesoe.dk

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

 

 

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Styrket samarbejde om Furesøs almene boliger27.5.2021 09:20:21 CEST | Pressemeddelelse

Byrådet drøftede onsdag aften afrapportering fra det nedsatte opgaveudvalg om boligsociale udfordringer. En lang række anbefalinger skal nu drøftes med de enkelte boligselskaber. Målet er trygge boligområder og en ballanceret beboersammensætning. Midlerne er blandt andet et tættere samarbejde om anvisnings- og udlejningsaftaler, fremme af blandede ejerformer, en styrket boligsocial indsats samt forenings- og fritidsliv på tværs.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum