Ingeniørforeningen, IDA

Plads til forbedringer i ny økonomiaftale

Del

Masser af potentiale i ny teknologifond, men det haster med at styrke cybersikkerheden i sundhedsvæsenet, mener Ingeniørforeningen, IDA.

IDA-formand Laura Klitgaard
IDA-formand Laura Klitgaard

Selv om der er tale om en stram økonomisk aftale mellem regeringen og regionerne, er det positivt, at der er afsat 50 millioner kroner til at styrke cybersikkerheden i sundhedssektoren.

Det mener Ingeniørforeningen, IDA, som gerne havde set endnu større fokus på beskyttelsen af den vitale infrastruktur i sundhedsvæsenet, der ligger inde med følsomme persondata om alle borgere i Danmark.

”Vi skal generelt have langt større fokus på cybersikkerhed og beskyttelsen af vores kritiske infrastruktur i sundhedsvæsnet. Et cyberangreb mod eksempelvis hospitaler kan få fatale konsekvenser, som det skete sidste år i Irland. Cybertruslen er høj, og derfor havde vi gerne set en endnu mere markant oprustning på cybersikkerhed i den nye aftale”, siger Laura Klitgaard, der er formand for Ingeniørforeningen, IDA.

Aftalen lægger også op til, at Danske Regioner og Dansk Industri skal afsøge mulighederne for en ny teknologifond, der skal se på mulighederne for at indføre ny teknologi, som kan frigøre tid og arbejdskraft i sundhedsvæsenet frem mod 2030.

IDA peger på, at der allerede er sat mange initiativer i søen på sundhedsområdet blandt andet med brug af kunstig intelligens, og at al ny teknologi bør inddrage både brugere og medarbejdere i sundhedsvæsenet.

”Det er vigtigt, at indførelsen af ny teknologi sker i et tæt samarbejde mellem medarbejderne og it-udviklerne, så løsningerne skræddersys til den virkelighed, som de ansatte står i hver dag. Hvis vi gør det smart, kan der være store gevinster for både medarbejdere og patienter”, siger Laura Klitgaard.

Hun understreger, at al ny teknologi skal bestå privatlivstesten, så borgerne kan være trygge ved, at deres data behandles forsvarligt.

”På bundlinjen står, at borgerne fortsat skal kunne have tillid til de teknologiske nyskabelser, og at det sker med åbenhed og transparens om brugen af data”, siger Laura Klitgaard.

Nøgleord

Kontakter

Presserådgiver Ole Hoff-Lund, telefon 26 83 81 84

Billeder

IDA-formand Laura Klitgaard
IDA-formand Laura Klitgaard
Download

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum