Næstved Bibliotek og Borgerservice

Pigtråd og blomsterpistoler

Del
Kom på en tidsrejse tilbage til 1960’ernes vildtvoksende musikalske landskab, når musiker og musikekspert Søren Koch holder koncertforedrag på Næstved Bibliotek. Det sker onsdag den 31. maj kl. 19.00-20.30.
Søren Koch dykker ned i 60'ernes musik- og ungdomskultur. Foto: Søren Koch
Søren Koch dykker ned i 60'ernes musik- og ungdomskultur. Foto: Søren Koch

Vi skal høre om både Beatlemania, the Swinging 60s og Flower Power, når Søren Koch fortæller om årtiets skiftende musikgenrer og strømninger i ungdomskulturen. Undervejs er der smagsprøver i form af nøglesange fra 60’ernes danske musikscene. Arrangementet indgår i rækken af bibliotekets ”Vi nørder”-aftener.

Musik og ungdomskultur
Var du selv ung i 60’erne – eller er du blot nysgerrig på årtiets frodige musikliv og ungdomskultur – vil der være masser af komme efter, når Søren Koch denne aften stemmer guitaren og øser ud af sin viden om et årti, der bliver ved med at fascinere.

Søren er især optaget af, hvordan 60’ernes danske unge sugede til sig fra de udenlandske inspirationskilder og musikstrømninger. Hvad førte til, at lyden af The Beatles og Merseybeat fandt sin danske pendant i form af tidens pigtrådsbølge? På få år fik snart sagt hver lille by i Danmark sine lokale helte i form af et pigtrådsorkester, der spillede op til dans i forsamlingshuset eller ungdomsklubben.

Udover at fortælle og give et par numre illustrerer Søren også emnet med billeder, lydklip og korte filmklip. Vi skal blandt andet høre om The Cliffters, ens jakkesæt, ekkomaskiner, The Hitmakers, længere hår, Hit House på Frederiksberg, mod & beat, ’Ved Landsbyens Gadekær’ og progressiv, psykedelisk rock – og alt derimellem!

Om Søren Koch
Multiinstrumentalisten Søren Koch har været vidt omkring i sin karriere og spillet med navne som Tim Christensen, Michael Falch, Poul Krebs, Marie Frank og sine egne bands Beat The Meatles, et af landets bedste Beatles Tribute bands, og som sanger, guitarist og sangskriver i det 60’er inspirerede The Beatophonics.

Siden 2018 har han desuden turneret og udgivet plader internationalt som bassist i den legendariske, engelske beatgruppe The Zombies, der i 60’erne havde hits som ’She’s Not There’ og ’Time of the Season’.

Vi Nørder
”Vi Nørder” er overskriften på en række arrangementer og en podcast fra Næstved Bibliotek. Idéen er, at vi hver gang kaster os over et emne, som vi ”nørder” ud fra en ofte lidt skæv vinkel, og at man som deltager får og gerne deler fascinerende viden, man ikke anede man manglede! De afledte podcast-afsnit kan høres på Spotify og lignende platforme.

Koncertforedraget kan opleves onsdag den 31. maj kl. 19.00-20.30 på Næstved Biblioteks Store Scene. Bestil din gratis billet på www.naesbib.dk

Kontakter

Billeder

Søren Koch dykker ned i 60'ernes musik- og ungdomskultur. Foto: Søren Koch
Søren Koch dykker ned i 60'ernes musik- og ungdomskultur. Foto: Søren Koch
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum