Dacapo Records

Pianisten beretter om en fiktiv fremtid i Niels Rønsholdts soloklaverværk

Del

Den 12. november udkommer verdenspremiereindspilningen af Niels Rønsholdts fascinerende og gådefulde værk for soloklaver.

"Når solsorten synger om foråret, eller vi hører nattergalen om aftenen, så sætter vi lyden i forbindelse med et enormt arsenal af stemninger og kollektive erindringer", forklarer komponist Niels Rønsholdt.

Hans soloklaverværk Archive of Emotions and Experiences, Book 1: Birds er iscenesat i en forestillet fremtid, hvor fuglene for længst er uddøde, og undersøger forbindelsen mellem natur og kultur. Som en orakellignende figur kommunikerer pianisten med os gennem sit instrument, og fortæller om menneskelige følelser og oplevelser, før de er væk.

Flimrende fuglesang

Archive of Emotions and Experiences er et soloklaverværk bestående af 13 små enkeltsatser. Referencerne til fuglesang er tydelige at høre i den næsten flimrende musik, hvor enkle og sangbare melodier er sat op i hastighed, så det foregår i et rasende højt tempo.

Musikken lyder gådefuld og dens stil er svær at dechifrere, men samtidig kan man høre forbindelser til romantikkens klavermusik. En pseudoromantisk klavermusik, som dog helt er Rønsholdts egen.

Gribende tilføjelse til soloklaverrepertoiret

Det nye album tilbyder en stor indsigt i Niels Rønsholdts unikke musikalske tankegang. Rønsholdt arbejder ofte med konceptuelle kompositioner og referencer til musikalske perioder eller stilarter som egentlig ikke er "hans egen", som f.eks. den romantiske klavermusik.

Værket er skrevet til og indspillet af den græske pianist Lenio Liatsou, som har specialiseret sig inden for det moderne klaverrepertoire og den ny musik. Liatsou uropførte værket på Klang Festival 2019 – en performance der blev anmeldt af Seismograf med ordene: "absolut et værk, der gerne må nå ud til festivaler i resten af Europa og blive indspillet snarest muligt".

Udkommer den 12. november 2021

Lenio Liatsou, klaver

Producer: Henrik Winther Hansen
Liner notes: Leonie Reineke
43 minutter

CD 8.226712

To view this video from www.youtube.com, please give your consent at the top of this page.Niels Rønsholdt: Archive of Emotions and Experiences (album trailer)

Kontakter

Billeder

Download
Scenefoto © Niels Rønsholdt
Scenefoto © Niels Rønsholdt
Download
Niels Rønsholdt © Kåre Viemose
Niels Rønsholdt © Kåre Viemose
Download

Links

Information om Dacapo Records

Dacapo Records
Dacapo Records
Worsaasvej 19, 5
1972 Frederiksberg C

https://dacapo-records.dk/da

Dacapo Records er Danmarks nationale pladeselskab for klassisk og ny musik.

Siden 1989 har vi udgivet mere end 600 CD’er, DVD'er og rent digitale udgivelser, primært med musik af danske komponister. Vores katalog spænder lige fra de tidligste barokværker af komponister som Dietrich Buxtehude til den yngste nyskrevne musik i dag.

Dacapo Records går helhjertet op i at understøtte dansk musikliv. Ikke blot ved at udgive musik, der ellers ikke ville kunne vinde udbredelse på almindelige markedsvilkår. Men også ved at promovere danske komponister i udlandet.

Det kræver, at vi lever op til de højeste internationale standarder, og derfor sætter vi en ære i kvaliteten af vores udgivelser. Det er grunden til, at vi samarbejder med de bedste danske og nordiske kunstnere såvel som internationale topensembler som Wiener Filharmonikerne, New York Filharmonikerne, Lapland Kammerorkester og Kronos Kvartetten.

Følg pressemeddelelser fra Dacapo Records

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dacapo Records

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum