Peugeot Danmark

PEUGEOT indtager Paris Motor Show med tre verdenspremierer

Del

Når byernes by slår dørene op til dette års udgave af Paris Motor Show, præsenterer PEUGEOT en elektrisk selvkørende konceptbil, der uden tvivl vil stjæle rampelyset på standen: PEUGEOT e-Legend. Herudover vises 508 SW, der har verdenspremiere - og ikke mindst PEUGEOTs bud på Plug-in Hybrid-teknologi i form af 3008, 508 og 508 SW med enten 225 eller 300 hk.

PEUGEOT e-Legend Concept - #UnBoringTheFuture

PEUGEOT e-Legend er mere end et teknologisk manifest, den er en inkarnation af PEUGEOTs DNA. Den har både rødder i mærkets 120 års automobilhistorie og er samtidig en vision for fremtiden. En vision, der kombinerer selvkørende teknologi med et attraktivt og iøjnefaldende design med det ene mål: at tilbyde en inciterende køreoplevelse. Frihed rimer ikke på ensformighed og PEUGEOT e-Legend er et gennemført opgør med kedsomhed, for som PEUGEOT CEO, Jean-Philippe Imparato understreger: ”Kedsomhed vil aldrig være en del af vores DNA”.

PEUGEOT e-Legend er en nyfortolkning af den ikoniske 504 Coupé og den har videreført den særlige PEUGEOT lyssignatur med de tre løveklør.

Gilles Vidal fortæller om designet:

”PEUGEOT e-Legend er en moderne og skarp Coupé. En ultra-teknologisk arketype, hvis styrke er baseret på DNA´et i 504 Coupé, men den placerer os samtidig i en nær fremtid uden nostalgi. Den er en virkeliggørelse af vores tilgang til et PEUGEOT design, som adresserer bilindustriens nye teknologiske udfordringer.”

PEUGEOT e-Legend fås med fire forskellige køreindstillinger – to selvkørende og to manuelle. De selvkørende køreindstillinger er defineret som en SOFT, hvor der er lagt vægt på passagerernes velvære med så lidt forstyrrende information på displayet som muligt, og en SHARP med maksimal information og fuld connection til digitale aktiviteter. Når bilen er indstillet til selvkørende funktion trækkes rattet tilbage takket være ”by wire” teknologi og giver således plads til en 49” stor touch skærm, hvor passagererne kan få tiden til at gå med at spille et integreret videospil eller se en film.

I den manuelle køreindstilling kan vælges mellem LEGEND, som er en cruising indstilling, hvor de digitale instrumenter ligner de tre originale instrumenture fra 504 Coupé, eller BOOST, der giver en dynamisk kørsel takket være den kraftfulde elektriske motor.

Lydinnovation

PEUGEOT e-Legend er udstyret med Houndify-teknologi, som er udviklet af SOUNDHOUND Inc. Den fungerer som en stemmeaktiveret personlig assistent, som føreren kan bruge til at ændre køreindstilling, lytte til playliste eller åben/lukke de elektriske døre. Systemet svarer med Gilles Vidals digitaliserede stemme (Style director PEUGEOT) og det indbefatter 17 forskellige sprog. I løbet af to år vil en version af dette system, som er tilpasset de serieproducerede biler, blive introduceret på markedet.

PEUGEOT er gået sammen med FOCAL for at skabe en lydoplevelse ud over det sædvanlige. Det er eksempelvis muligt at høre beskeder fra navigationssystemet, samtidig med at passagererne kan lytte til musik, eller der kan skabes en lydboble omkring passagerne i bilen, hvor hver person lytter til sin egen musik.

En ultra-teknologisk arketype

PEUGEOT e-Legend er 4650 mm lang, 1930 mm bred, 1350 mm høj og har en akselafstand på 2690 mm.

Den er lakeret i en gråmetal farve med et strejf af champagne, og afhængigt af lyset udenfor kan den skifte fra krom til bronze look. Som et modspil til de lidt kolde digitale features er bilen udstyret med varme materialer, hvilket bl.a. betyder et comeback til velour-indtræk. PEUGEOT e-Legend er udstyret med sart lyseblå velour, mens dørene og instrumentpanelet er udsmykket med paldao træ, som er en moderne fortolkning af 60´ernes palisander og ibenholt beklædning.

Den selvkørende konceptbil er udstyret med en 100 % elektrisk drivlinje. Med 100 kWh batterier yder motoren hele 462 hk og når et drejningsmoment på 800 Nm, der fordeles på alle fire hjul. Det betyder, at PEUGEOT e-Legend accelererer 0-100 km på under 4 sekunder og har en maksimal hastighed på 220 km/t. Rækkevidden er 600 km ifølge WLTP normen, og med hurtig genopladning er de 500 km allerede tilgængelige efter 25 min.

Nye PEUGEOT PLUG-IN HYBRID motorer

PEUGEOT introducerer i andet halvår af 2019 en helt ny tilføjelse til sine effektive BlueHDi og PureTech motorer: HYBRID og HYBRID4 (firehjulstræk). 508 og 508 vil kunne fås i HYBRID-udgave, mens HYBRID4 er tiltænkt 3008.

De nye Plug-in Hybrid motorer er baseret på 1.6 l PureTech benzinmotor, der yder 180 hk i HYBRID-versionen og 200 hk i HYBRID4-versionen.

Benzinmotoren er kombineret med en ny e-EAT8 automatisk gearkasse, der er specielt udviklet til PEUGEOTs Plug-in Hybrid motorer. Den tilfører i sig selv 60 Nm og er samtidig forbundet med en elmotor, som tilfører 110 hk til forakslen. På HYBRID4-versionen er også bagakslen udstyret med en 110 hk elmotor, som sammen med elmotoren på forakslen skaber det elektriske firehjulstræk.

Batteriet er et Lithium-ion med 300V og det er placeret under anden sæderække på både HYBRID og HYBRID4-versionerne, hvilket betyder, at der stadig er rigeligt plads til både passagerer og bagage, idet bagagerumsvolumenen er uændret. Batteriet har en kapacitet på henholdsvis 11,8 KWh i HYBRID-udgave og 13,3 KWh i HYBRID4-udgave. Dette giver mulighed for 100 % el-kørsel i op til 40 km for 508 og 508 SW-versionerne, mens 3008 HYBRID4 kan køre op til 50 km på ren el.

PEUGEOT i-Cockpit er en signatur feature og det vil naturligvis også være at finde i 508/508 SW HYBRID og 3008 HYBRID4. Det er dog blevet modificeret, så det i stedet for at vise omdrejningstæller viser et powermeter, køreindstillinger, rækkevidde etc., men muligheden for at vælge hvad og hvordan det skal vises, er den samme.

Der er mulighed for at vælge mellem flere køreindstillinger. Zero-emission indstilling betyder udelukkende kørsel på el, hvor det er muligt at køre helt op til 135 km/t, før forbrændingsmotoren tager over. Vælges Sport yder alle motorer maksimalt, mens Hybrid-indstillingen lader systemet vælge den mest effektive løsning. En anden indstilling er eksempelvis e-Save, hvor føreren via en menu på touch skærmen kan vælge at gemme strøm til senere brug i forbindelse med bykørsel.

HYBRID4-teknologien er indtil videre kun tilgængelig på 3008 i GT-versionen. På trods af en ydelse på hele 300 hk og en acceleration 0-100 km/t på 6,5 sekunder, har 3008 HYBRID4 en CO2-udledning på mindre end 49 g/km efter WLTP standard.

508 og 508 SW HYBRID fås i tre udstyrsniveauer: Allure, GT-Line og GT. De har en ydelse på 225 hk og markerer sig ligesom 3008 HYBRID4 med en lav CO2-emission på mindre end 49 g/km.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Comeback til velour!
Comeback til velour!
Download
Baglygter inspireret af 504 Coupé.
Baglygter inspireret af 504 Coupé.
Download
e-Legend og den ikoniske 504 Coupé.
e-Legend og den ikoniske 504 Coupé.
Download
Download
Download
Download
508 HYBRID
508 HYBRID
Download
508 SW HYBRID
508 SW HYBRID
Download
3008 HYBRID4
3008 HYBRID4
Download
PEUGEOT PLUG-IN HYBRID
PEUGEOT PLUG-IN HYBRID
Download
Download

Vedhæftede filer

Information om Peugeot Danmark

Peugeot Danmark
Peugeot Danmark
K.W. Bruun Import A/S, Hovedvejen 1
2600 Glostrup

http://www.peugeot.dk/

Følg pressemeddelelser fra Peugeot Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Peugeot Danmark

Danmarkspremiere på den nye PEUGEOT 2008 SUV6.3.2020 10:45:39 CETPressemeddelelse

Peugeot-forhandlerne landet over slår i weekenden den 7.-8. marts dørene op til danmarkspremiere på det nyeste medlem i løveflokken: Den nye 2008 SUV, som står klar med hvæssede kløer og fornyet selvtillid til at indtage det danske marked. Den nye PEUGEOT 2008 er udstyret med den nyeste generation af PEUGEOT i-Cockpit 3D samt adskillige køreassistentsystemer, der er udviklet med baggrund i den bedste teknologiske know-how fra PEUGEOT. Dette betyder desuden, at den nye 2008 vil kunne fås med tre forskellige type motorer: El, benzin eller diesel. Fraprisen for en 2008 Active 100 hk PureTech eller BlueHDi er 209.990 kr.

Den nye PEUGEOT 208 er kåret til ”Car of the Year 2020”2.3.2020 18:09:51 CETPressemeddelelse

Den nye PEUGEOT 208 er netop blevet kåret til ”Car of the Year 2020” af en jury bestående af 60 europæiske motorjournalister fra 23 forskellige lande. PEUGEOTs nye minibil fik bl.a. anerkendelse for motorprogrammet, der består af både el, benzin og diesel, og derfor giver kunderne frihed til at vælge netop den type motor, som passer til deres behov. Også det modige design og den moderne teknologi fik roser med på vejen. PEUGEOT 208 er den sjette model med en løve på fronten til at modtage den ærefulde pris.

PEUGEOT skyder nytåret ind med Danmarkspremiere på den nye 208 den 4.- 5. januar27.12.2019 11:01:24 CETPressemeddelelse

Når Peugeot-forhandlerne åbner dørene til den traditionelle nytårskur i weekenden den 4. - 5. januar, er det ikke kun det nye år, der bliver fejret med champagne, men også en funklende ny Danmarkspremiere. Afløseren til bestselleren 208 står på spring og Peugeot-forhandlerne glæder sig til at vise den helt nye 208 frem. Den fås fra 147.990 kr. for en Active PureTech 75 hk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum