Røde Kors

Personlige breve giver unikt indblik i livet på hospitalsskibet Jutlandia

Del

Personlige breve skrevet af den dengang 20-årige Bent Boisen er omdrejningspunkt i en ny podcastserie. Brevene er sendt fra Korea til Danmark, da Bent Boisen var udsendt med hospitalsskibet Jutlandia.

Foto: Røde Kors
Foto: Røde Kors

Flere end 100 breve skrevet af kontorist og telefonpasser Bent Boisen er omdrejningspunktet i en ny podcastserie, der markerer 70 året for aktionen under krigen i Korea. Brevene sendte han hjem til familien i Danmark, mens han som 20-årig var udsendt med hospitalsskibet Jutlandia.

Podcastserien, der er produceret af LYDPOL i samarbejde med Røde Kors, sætter fokus på den spektakulære nødhjælpsmission. Hospitalsskibet Jutlandia blev sendt afsted for at behandle FN-soldater, men det danske Røde Kors-skib endte med at spille en endnu større rolle, da de forhandlede sig tilladelse til også at behandle civile.

Bent Boisens breve, der ikke er delt med omverdenen før nu, giver et absolut unikt indblik i en af Danmarks største humanitære aktioner nogensinde.

Fandt brevene under stormen Bodil
Efter stormen Bodil ramte Danmark i 2013, finder journalist, sanger og TV-mand Axel Boisen en skotøjsæske fyldt med gamle breve, da han skal rydde op i sin farmor og farfars vandskadede kælder.

Axel Boisen kan med det samme se, at æsken ikke bare skal i containeren. Men det er først mange år senere, han dykker ned i skotøjsæskens indhold.

I æsken finder han flere end 100 breve skrevet og sendt af sin onkel, Bent Boisen, imens han var afsted på hospitalsskibet Jutlandias to første togter.

Den unge Bent Boisens lyst til at tage ud i verden og gøre en forskel bliver på mange måder et symbol på det lille land mod nord og den humanitære, og ikke militære, indsats, Danmark yder under krigen i Korea.

Podcastserien – ’Kaldet til Slaget’
Podcastserien er seks afsnit lang og er produceret af LYDPOL i samarbejde med Axel Boisen og Røde Kors i Danmark i anledningen af 70 året for Jutlandia-aktionen.

Podcasten har premiere i denne uge, da denne uge markerer 70 året for, at Bent Boisen og Jutlandia lagde til i Pusan i Korea for første gang.

Fakta om Bent Boisen

  • Født 4. juli 1930 – død i januar 2014
  • Født og opvokset på Lolland
  • Var med ombord på Jutlandias første to togter fra januar 1951 til sommeren 1952
  • Blev siden uddannet lærer, skoleinspektør, konsulent i Undervisningsministeriet og senere præst
  • Onkel til Axel Boisen

Kontakt Røde Kors' pressetelefon tlf. 3529 9699, hvis du ønsker interview med Alex Boisen.

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Billeder

Foto: Røde Kors
Foto: Røde Kors
Download

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. I Danmark skaber vi fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv.

Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med mere end 11 millioner frivillige i 191 lande. Vi er en del af dit lokalsamfund, uanset hvor du bor. Med din hjælp kan vi altid være til stede, når der er brug for os.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

32 millioner kroner skal genstarte fællesskaberne26.3.2021 12:52:35 CET | Pressemeddelelse

En aftale mellem Regeringen, SF, Radikale og Alternativet giver Røde Kors og Ungdommens Røde Kors 32 mio. kroner til oplevelser, der kan bekæmpe ensomhed for dem, der har været hårdest ramt under corona. Pengene vil blive brugt til at skabe oplevelser for sårbare børn, unge og familier samt ensomme og på den måde gentænde gnisten under de fællesskaber, der har været slukket under corona. ”Alle har været ramt, men vi ved, at udsatte og ensomme personer har været ekstra hårdt ramt. Vi vil gerne være med til at genskabe de livsnødvendige fællesskaber for udsatte børn, unge, familier og ældre. De har været slukket det sidste år, og det har givet ensomheden alt for gode muligheder for at vokse sig stor.” siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors. Fællesskabet skal skubbes i gang Under corona har vi både mærket, hvor stærkt vores fællesskab er, og hvor meget det betyder for os, når det forsvinder. Vi har brug for at være sammen. Og særligt udsatte børn og unge har brug for igen at n

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum