Topdanmark A/S

Pensionskunder strømmer til grønne investeringer

Del

I Topdanmarks ’Formålspension’ er ’Grøn omstilling’ det mest populære af de fire investeringstemaer, som kunderne kan vælge. Her målrettes pensionsopsparingen i virksomheder, der arbejder målrettet med at reducere deres ressourceforbrug og CO2-udslip.

Adm. direktør i Topdanmark Livsforsikring Vivian Weis Byrholt peger på, at det kan gøre en forskel, når mange investerer bæredygtigt. Foto: Frederikke Heiberg.
Adm. direktør i Topdanmark Livsforsikring Vivian Weis Byrholt peger på, at det kan gøre en forskel, når mange investerer bæredygtigt. Foto: Frederikke Heiberg.

Topdanmark Livsforsikring introducerede i 2020 Formålspension, hvor der er taget ekstra hensyn til klima, miljø, sociale forhold og god selskabsledelse i alle investeringerne. Derfor investeres der ikke i fx fossil energi som olie, kul og naturgas.

Som noget unikt i markedet målretter man derudover en del af opsparingen i et selvvalgt tema, kaldet ’formål’, inden for enten teknologi, danske investeringer, grøn omstilling eller et bredt udvalg af globale aktier. Det mest populære valg er ’Grøn Omstilling’, som er målrettet virksomheder inden for grønne energiløsninger som solceller og vindmøller.

”Formålspension er til dem med ekstra høje krav til den verden, vi er en del af, og som vi skal give videre den næste generation. Derfor lægger investeringerne øget vægt på ansvarlig virksomhedsdrift til gavn for mennesker, miljø og klima. Samtidig har vi en ambition om at gøre pension mere nærværende ved at tilbyde fire valgmuligheder i stedet for én standardløsning. Vi kan se, det virker, for flere kunder vælger at tage aktivt stilling til, hvordan de vil spare op,” siger adm. direktør i Topdanmark Livsforsikring Vivian Weis Byrholt.

40 pct. af kunderne har valgt formålet ’Grøn omstilling’, hvilket gør det til det p.t mest populære af de fire valgmuligheder. Herefter kommer ’Teknologisk udvikling’ med 28 pct. af kunderne, hvor der investeres i bæredygtige teknologiselskaber.

Gode afkast på bæredygtighed
Udover mere bæredygtige investeringer er det afgørende for Topdanmark at kunne give kunderne mulighed for at investere mere bæredygtigt og samtidig få et godt afkast til pensionen, understreger Vivian Weis Byrholt.

I 2020 fik kunder i Formålspension op til 15,6 pct. i afkast afhængig af investeringsvalg og hvor lang tid, de har til pension. Det er blandt de absolut bedste afkast i pensionsmarkedet. Kunderne har taget godt imod Formålspension, som nu har rundet 1,4 mia. kr. i samlet opsparing og 4000 kunder.

”Kunderne strømmer til Formålspension, og det er overvældende, at vi har rundet 1,4 mia. kr. efter et år med corona, hvor de fleste havde meget andet at tænke på end pension. Jeg tror, det er, fordi vi er lykkedes med at gøre det enkelt at investere mere bæredygtigt og samtidig få direkte indflydelse på, hvordan en del af opsparingen skal investeres. Vi forventer fremover en markant vækst i Formålspension, efterhånden som vi får tilbudt det til flere kunder via vores rådgivning,” siger Vivian Weis Byrholt.

Kunder med en markedsrentepension i Topdanmark kan gratis skifte til Formålspension, ligesom Formålspension bliver tilbudt til nye kunder. Topdanmark har som mål, at ca. 20 pct. af de samlede pensionsinvesteringer skal være grønne i 2030.

*De opgivne afkast er med middel risiko og 15 år til pension.

Læs mere om Formålspension

Se afkast i Formålspension 

Fakta

 • Fordeling af kunder på formål i Formålspension(pr. 31.1/2021)
  - Grøn omstilling 40 %
  - Teknologisk udvikling 28 %
  - Globale investeringer. 27 %
  - Danske investeringer 5 %

 • Der er fire kundevalgte investeringsformål i Formålspension: ’Grøn omstilling’, ’Teknologisk udvikling’, ’Danske investeringer’, ’Globale investeringer’. Med lang tid til pension er 20 pct. af pensionsopsparingen investeret i det valgte område, mens resten er investeret i en bredt sammensat vækstpulje – efterhånden som pensionstidspunktet nærmer sig blandes der løbende mindre risikobetonede investeringer ind.

 • Vælger man området ’Grøn omstilling’, bliver der investeret i virksomheder, hvor en væsentlig andel af virksomhedens aktivitet er rettet mod den grønne omstilling.I ’Teknologisk udvikling’ investerer man i en aktieportefølje domineret af teknologiselskaber.’Danske investeringer’ prioriterer det nære i form af aktier i danske selskaber, og 'Globale investeringer’ er målrettet kunder, der ønsker en bredt sammensat opsparing uden specielt tematisk fokus.

 • Der er fire risikoprofiler i Formålspension: Defensiv, Defensiv midt, Offensiv midt, eller Offensiv. Højere risiko indebærer bedre mulighed for et højere afkast, men også større risiko.

 • Uanset hvilke investeringsvalg, man foretager i Formålspension, er investeringerne underlagt udvidede ESG-krav (Environmental, Social & Governance).Alle Topdanmarks investeringer screenes for arbejdstager- og menneskerettigheder (inklusiv brug af børnearbejde og diskrimination), klima-og miljø, korruption, tjæresand, termisk kul, røgtobak og kontroversielle våben.De udvidede ESG-hensyn i Formålspension betyder, at der ikke investeres i selskaber, der foretager udvinding af fossile brændsler som kul, olie eller naturgas, udvinder råstoffer uden for de avancerede økonomier, producerer våben eller har aktiviteter i online beting.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Adm. direktør i Topdanmark Livsforsikring Vivian Weis Byrholt peger på, at det kan gøre en forskel, når mange investerer bæredygtigt. Foto: Frederikke Heiberg.
Adm. direktør i Topdanmark Livsforsikring Vivian Weis Byrholt peger på, at det kan gøre en forskel, når mange investerer bæredygtigt. Foto: Frederikke Heiberg.
Download

Information om Topdanmark A/S

Topdanmark A/S
Topdanmark A/S
Borupvang 4
2750 Ballerup

https://www.topdanmark.com/

Følg pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Mere end hver tredje er bekymret for, at klimaforandringer forringer værdien af boligen6.9.2022 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Ødelagte tage, oversvømmede gulve og fugtskader i huset. ­­­ Klimaforandringer er ikke noget, der kun sker ude i fremtiden – de er her allerede og fylder i stigende grad i folks bevidsthed, når de skal finde drømmeboligen. En ny undersøgelse, som analysebureauet Norstat har foretaget for Topdanmark, et af landets største forsikringsselskaber, viser, at mere end hver tredje husejer (37 pct.) ville være bekymret for, at konsekvenserne af klimaforandringer på sigt vil påvirke boligens værdi negativt, hvis de skulle købe nyt hus. “Vi oplever, at klimaforandringer fylder mere og mere i vores kunders bevidsthed, herunder når de skal vælge bolig. Det er der ikke noget at sige til, efter at de senere år har budt på en række vejrekstremer. Senest oplevede vi i forrige weekend, hvordan kraftig regn medførte vandskader med oversvømmede kældre og ødelagte ejendele,” siger Carsten Elmose, privatdirektør i Topdanmark. Forrige weekends voldsomme vejr forårsagede godt 800 skadesanmeldelser hos Topdanm

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum