ALM. BRAND Forsikring A/S

Påskeferie: Sådan dækker din forsikring under miniferien

Del

Påsken indbyder til miniferie i et sommerhus, men det kan blive en dyr affære, hvis man ikke gennemgår sin forsikring inden afrejse.

2020 var rekordår for sommerhusudlejning, og udlejning af sommerhuse forventes også at gå som varmt brød i 2021. I januar 2021 steg de danske overnatninger i udlejede feriehuse således med 187 pct. til i alt 403.400 overnatninger i forhold til januar 2020[1].

Mange danskere ventes at rette blikket mod sommerhuse, når påskeferien eller forårets helligdage skal nydes, og selvom rejsen bliver indenrigs, dækker rejseforsikringen også i Danmark. Det afgørende er, hvor mange dage og nætter, du er afsted.

”Det er dejligt, at flere danskere vil holde ferie i vores skønne land, og hvis du rejser inden for landets grænser og har minimum tre overnatninger på feriestedet, er du også dækket af din rejseforsikring,” siger Brian Wahl Olsen, skadedirektør i Alm. Brand.

Stemningen i et sommerhus er ofte mere løssluppen, og det hænder, at børnene kommer til at vælte en vase eller andet går i stykker. Skulle uheldet ske i et sommerhus, der kun er lejet til en enkelt eller to overnatninger, er der heldigvis også hjælp at hente gennem indboforsikringen.

”Din indboforsikring dækker, hvis du eller dine børn, ved et uheld, som du kan drages til ansvar for, kommer til at ødelægge inventar i den lejede feriebolig,” siger Brian Wahl Olsen.

Prisen på en indboforsikring afhænger af, hvilket forsikringsselskab man er kunde hos, og hvilke typer af skader, man ønsker dækket.

Faldgruber ved privat udlejning

Anderledes forholder det sig med privat udlejning, som lejer og udlejer, eller boligbytte. Forsikringsmæssigt kan det nemlig give en række udfordringer, hvis uheldet er ude.

”Det er en god ide at undersøge markedet og tage en snak med forsikringsselskabet, inden man begiver sig ud i privat udlejning. Hvis du som lejer ødelægger noget i boligen, dækker indboforsikringen som udgangspunkt ikke. Det samme gælder ved hærværk og tyveri, og det ved mange ikke,” siger Brian Wahl Olsen.

Det er derfor en god ide at lave en skriftlig aftale, hvor begge parter skriver under på, at lejer hæfter for de skader, der kan ske i sommerhuset under den private udlejning.

[1] https://www.dst.dk/da/Statistik/nyt/NytHtml?cid=31760

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om ALM. BRAND Forsikring A/S

ALM. BRAND Forsikring A/S
ALM. BRAND Forsikring A/S
Midtermolen 7
2100 København Ø

35 47 47 47https://www.almbrand.dk/

Gennem mere end 200 år har vi hjulpet vores kunder med at afdække deres forsikringsbehov, forebygge skader og været der, når en skade rammer. Vores erfaring gør, at vi ved, hvad der skal til, når det handler om at sikre dig og dine værdier, så du kan føle dig sikker og have ro i maven. Ordentlighed er vigtigt for os. Som kunde kan du være sikker på både ordentlighed og fornuft, når det kommer til priser, fleksibilitet og dækning. Vi mener, det skal være nemt at være kunde hos os, og vi arbejder hele tiden for at kunne tilbyde dig de bedste løsninger, der gør hverdagen nemmere for dig som kunde. Både i dag, i morgen og i fremtiden.

Følg pressemeddelelser fra ALM. BRAND Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ALM. BRAND Forsikring A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum