Nationalmuseet

Påskeferie på Nationalmuseet

Del

Prøv et natunivers, lav amuletter i hekseværkstedet og tæm et uhyggeligt væsen.

I påsken fordriver vi mørket ud af stuerne og sindene, som vores forfædre gjorde det. Foråret er på vej, og lyset skal lukkes ind. I påskedagene får I historien om påskehekse, æggedyster og om den hvide magi, som I skal fange i påsken.

Hekseværksted og mørkemod
I museets hekseværksted kan I lave amuletter og uroer, der beskytter jer mod det onde. I kan også tage vandringen igennem nationalmuseets natunivers, hvor I bliver jeres mørkeræd kvit. Her venter helhesten, gravsoen, lygtemanden, maren og andre af fortidens spøgelser. Tør I møde dem i Nationalmuseets mørke skov, så bliver I mørkemodige.

Påsken var en magisk tid i de gamle bondesamfund. Man fejrede forårets kommen med æg og leg, men det var også en tid, hvor man skulle tage sig i agt. Skærtorsdag fløj heksene til Bloksbjerg, og på deres færd skabte de ondskab og kaos.

Få hele historien og leg selv med på Nationalmuseet i påskedagene 14. til 18. april kl. 11.00-15.30.

Se hvad der venter dig i den dunkle skov...

Læs mere om Nationalmuseets natunivers - Sov sødt - jeg håber, du overlever natten! Se hvilke væsener, der smyger sig bag træerne i den dunkle skov...

Bemærk at natuniverset Sov sødt har åbent alle dage i skolernes påskeferie 9. til 18. april. 

Børnenes Museum har også åbent i hele påsken. Læs mere om museets indendørs legeplads

Pris: Hekseværkstedet koster 50 kr. pr. barn. Alle andre aktiviteter er gratis for børn under 18 år.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Nationalmuseet

Nationalmuseet
Nationalmuseet
Frederiksholms Kanal 12
1220 København K

3313 4411https://natmus.dk/

Få historien om Danmark på Nationalmuseet. Se de første mennesker, som jagede uroksen i den tætte skov, de berømte vikinger, som tog på togt. Og se de kulturskatte, som opdagelsesrejsende har taget med hjem med livet som indsats.

Læs mere på nationalmuseet.dk

Følg pressemeddelelser fra Nationalmuseet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nationalmuseet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum