ALM. BRAND Forsikring A/S

Pas på juledekorationen: Julen sætter andet end hjerter i brand

Del

Julen er lysenes fest, men december er også den måned med flest brande i de danske hjem. Og glemte juledekorationer bærer ofte en del af skylden.

I morgen begynder nedtællingen til juleaften for alvor, når mange tænder det første lys i adventskransen og de øvrige stearinlys, der er en fast del af julehyggen. Alt for ofte ender hyggen dog med en brandskade, og december er således den måned på året, hvor der opstår flest brande i de danske hjem.

Ifølge statistik fra Alm. Brands skadesafdeling opstår der flere brande i de danske hjem i december i forhold til de andre måneder på året. En kedelig rekord, der nemt kunne være undgået.

”December er for mange en dejlig måned, hvor der hygges lidt ekstra, men hyggen kan hurtigt få en brat ende, hvis man ikke er opmærksom på de levende lys. Hvert år ser vi desværre en stor stigning i brandulykker, der kunne være undgået,” siger Jesper Olsen, skadechef for bygning & løsøre i Alm. Brand.

Ofte er det juledekorationer i samspil med let antændelige materialer som duge og gardiner, der betyder, at brandvæsenet må kigge forbi. Og hvis der først går ild i juletræ eller dekoration, kan ilden hurtigt brede sig og skabe store ødelæggelser.

”Det er en rigtig god ide at stille kalender- og adventslyset væk fra gardiner, juletræ og andet letantændeligt materiale som stof eller papir. Og så skal man sørge for, at kalenderlyset står solidt, så det ikke vælter og altid huske at puste de levende lysene ud, når man forlader rummet,” siger Jesper Olsen.

Flere indbrud

Første søndag i advent markerer ikke kun julens kommen. Indbrudstyvene er også på spil i december måned, når mange er ude på julegaveindkøb eller visit. Med få trick kan du holde tyven for døren.

”Lad et par lamper i stuen være tændt og lad kaffekopperne stå fremme på stuebordet. På den måde ligner det, at du lige er gået ind i et andet værelse. Lys med automatiske tænd-sluk funktioner er også en god ide, hvis du er væk i længere tid,” siger Jesper Olsen.

Gode råd til at undgå brand og indbrud

  • Hold et ekstra øje på de levende lys og stil dem aldrig op ad gran, gardiner eller andet letantændeligt materiale.
  • Overvej om kunstige ”levende” lys, der er kommet på markedet de senere år, kan være en god erstatning.
  • Sluk altid lyset, når du forlader rummet, og inden du går i seng.
  • Hav vand til slukning i nærheden.
  • Installer en røgalarm.
  • Lad lyset i stuen være tændt.
  • Er du væk i længere tid, så bed naboen smide deres skrald i din skraldespand.
  • Læg haveredskaber og stige ind i skuret og afslås det. Mange indbrudstyve bruger de værktøjer de finder omkring boligen.
  • Anskaf en alarm.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om ALM. BRAND Forsikring A/S

ALM. BRAND Forsikring A/S
ALM. BRAND Forsikring A/S
Midtermolen 7
2100 København Ø

35 47 47 47https://www.almbrand.dk/

Gennem mere end 200 år har vi hjulpet vores kunder med at afdække deres forsikringsbehov, forebygge skader og været der, når en skade rammer. Vores erfaring gør, at vi ved, hvad der skal til, når det handler om at sikre dig og dine værdier, så du kan føle dig sikker og have ro i maven. Ordentlighed er vigtigt for os. Som kunde kan du være sikker på både ordentlighed og fornuft, når det kommer til priser, fleksibilitet og dækning. Vi mener, det skal være nemt at være kunde hos os, og vi arbejder hele tiden for at kunne tilbyde dig de bedste løsninger, der gør hverdagen nemmere for dig som kunde. Både i dag, i morgen og i fremtiden.

Følg pressemeddelelser fra ALM. BRAND Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ALM. BRAND Forsikring A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum