SOS International

Pas på efterårsvejret, når du skal ud at køre

Del

Efteråret i Danmark er kendetegnet af en blanding af blændende sol, regn og mørke dage. Alt sammen vejr, som kan drille trafikken nu og i de kommende måneder.

Efterårssol, istock
Efterårssol, istock

Solen står for tiden op kl. 7.10, og når den er fremme, giver den anledning til missen med øjnene, når vi ruller afsted i morgentrafikken.

I forvejen sker over 25 procent[1] af alle ulykker på vejene i myldretiden ifølge Vejdirektoratet. Så når morgensolen blander sig, kan det ende i en farlig trafikal cocktail, da det kan skabe pludselige opbremsninger og i værste fald resultere i uheld.

Lav sol blænder trafikanter
-
Når man kører lige mod den lavtstående sol, er det svært at orientere sig ordentligt. Det skarpe lys blænder og udvisker kontrasterne, og det kan være svært at se bremselygterne på den forankørende bil – især i tæt trafik, siger Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef hos SOS Dansk Autohjælp.

Vådt føre driller også efterårstrafikken
Det er ikke kun den lavthængende sol, som kan drille i trafikken, når vi rammer efterårsmånederne.

Også efterårets nedbør skaber problemer på de danske veje.

Mere end hver femte ulykke med personskade i perioden 2017-2021 skete i vådt føre. (Ifølge Vejdirektoratet). Især kombinationen af vådt føre og mørke øger risikoen for ulykker[1].

Danskerne er altså på vej ind i en tid, hvor man skal være ekstra opmærksom, når man skal ud at køre.

- De våde veje øger bremselængden markant samtidig med, at sigtbarheden er dårligere i vådt vejr. Derfor råder vi til, at man som bilist kører efter forholdene og holder afstand til bilen foran, så man kan nå at bremse, siger Anette Bjørn Juncher.

Husk nu lygterne
Vagtcentralchefen minder også om, at nu hvor vi går ind i den mørke tid, er det vigtigt, at alle bilens lygter virker. Biler med slukkede baglygter er årsag til hårde opbremsninger og deraf følgende risiko for uheld.

 Seks huskeråd til efterårskørsel:

  1. Hold ekstra god afstand til forankørende

  2. Husk altid at have solbriller i bilen

  3. Sørg for at ruderne er rene (tjek sprinklervæsken)

  4. Tjek dine dæk. Dækkene skal have mindst 3 mm dybde, for at bilen kommer sikkert gennem et regnskyl. Jo mindre mønster, jo større risiko for akvaplaning
  5. Tjek om viskerbladene trænger til at blive skiftet

  6. Sørg for at alle lygter virker – og at baglygterne er tændt i lygtetændingstiden og ved nedsat sigtbarhed

[1] https://www.vejdirektoratet.dk/api/drupal/sites/default/files/2021-06/Trafikulykker_2020.pdf

[2] https://www.vejdirektoratet.dk/sites/default/files/2022-06/Trafikulykker_2021.pdf

Nøgleord

Kontakter

Anette Bjørn JuncherVagtcentralchefSOS Dansk Autohjælp

Tlf:5118 6085

Billeder

Efterårssol, istock
Efterårssol, istock
Download
Tåge, pexels
Tåge, pexels
Download

Links

Information om SOS International

SOS International
SOS International
Nitivej 6
2000 Frederiksberg

Om SOS International – en af de førende assistanceorganisationer i Norden

SOS International er en af de førende assistanceorganisationer i Norden. Fra alarmcentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yder SOS International akut assistance overalt i verden, nat og dag, hele året rundt.

SOS International tilbyder en bred vifte af løsninger i form af verdensomspændende læge- og rejseassistance, vejhjælp samt sundhedsløsninger. SOS International sikrer værdikæden på vegne af kunderne som en trusted partner ved at have fokus på den optimale slutbrugeroplevelse samt øje for de samlede omkostninger. Som en trusted partner er kvalitet og compliance endvidere nøgleparametre.

SOS International har et omfattende netværk af kvalificerede leverandører og partnere over hele verden, samt fem strategiske partnerkontorer i højvolumenområder. Med cirka 1.200 ansatte, repræsenterer SOS International 30 nationaliteter, og til sammen taler vores medarbejdere flere end 37 forskellige sprog.

SOS International blev etableret i 1961 og ejes af 11 af de største forsikringsselskaber i Norden. SOS International har en sagsvolumen, der placerer virksomheden som en af de største assistanceorganisationer i Norden.

Følg pressemeddelelser fra SOS International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SOS International

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum