Guldborgsund Kommune

På tur i fødevarelandet Guldborgsund

Del

”Tusind, tusind tak for det flotte arrangement I havde stablet på benene for os i går! Både vi og de studerende lærte en masse!

For de studerende var det 'en eksplosion af viden', som én af dem så fint sagde! det var uden tvivl en øjenåbner, at opleve forskellige aspekter af et fødevaresystem i den virkelige verden. Og ekskursionen har virkelig givet os perspektiver til vores mere teoretiske diskussioner” udtalte Stine Rosenlund Hansen, Adjunkt, Institut for Mennesker og Teknologi på RUC efter at en række forskere og studerende fra RUC i går var på besøg for at se nærmere på én af vores landsdels styrkepositioner; fødevarer. Det er et område, hvor der er masser af potentiale gemt og det skal et samarbejde mellem RUC, de lokale uddannelsesinstitutioner, Business Lolland-Falster og Guldborgsund Kommune nu videreudvikle.

Og vi har masser at vise frem, så programmet var tætpakket med besøg hos Celf, hvor de hørte om fødevareuddannelserne. En præsentation af Bioøkonomisk Vækstcenter, som er en del af Guldborgsund Kommune, under busturen til Sakskøbing. Fælleskøkkenet fortalte om fordelen ved at benytte lokale fødevarer og om at have fokus på at udnytte rest-ressourcer og i Madhuset hørte deltagerne om de mange spændende aktiviteter såsom madskoler, frugtfestival, madens folkemøde mv. Turen sluttede hos Business Lolland-Falster, som fortalte om MULD-netværket, som er et samarbejde mellem lokale producenter, restauratører og andre fødevare-aktører.

Besøget er et godt eksempel på de mange kompetencer og faciliteter Guldborgsund Kommune har på fødevareområdet. Forskerne og de studerende var interesserede og imponerede og grundstenene for videreudvikling af Fødevare-samarbejdet er lagt.

Billedtekst: Nino Filiti Kristensen, Uddannelseschef på CELF fortæller forskere og studerende fra RUC om om CELF´s uddannelser og aktiviteter på fødevareområdet, herunder produktudvikling og samarbejde med bioøkonomisk vækstcenter, lokale fødevarer m.fl.

For yderliger info kontakt:
Chefkonsulent Lone Gjerulff Bak på tlf.: 2518 2322

Billeder

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Nyt rekreativt område på Sydfalster - Kæmpeskoven11.5.2020 08:18:31 CESTPressemeddelelse

Det er sjældent, at muligheden byder sig for. Men nu sker det, Guldborgsund Kommune kan snart tilbyde alle borgere et nyt rekreativt område. - Vi er meget begejstret over, at det kan lade sig gøre, siger Peter Bring-Larsen (G) formand for Teknik-, Miljø- og Ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune. Det er den kommunalt ejede tidligere losseplads og grenplads på Godthåbs Alle i Væggerløse, der nu bliver til et nyt offentligt tilgængeligt rekreativt område. Grenpladsen har igennem mange år ligget ubenyttet hen. Grenpladsen bliver nu til et skovområde – der er døbt ”Kæmpeskoven”. Hele området vil blive tilplantet med ”børn” af kæmpeegene fra Corselitzeskovene på Østfalster. Et projekt koordineret af Skov- og Naturkonsulent Thyge Andersen, Kraghave. Dernæst vil en del af området blive indhegnet til en ny stor hundeskov. Der vil tillige blive etableret p-plads og borde & bænkesæt på arealet. Grenpladsen er kortlagt som lettere forurenet, fordi den har været anvendt som losseplads. Pga. af de

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum