På tide med lempede regler for udenlandsk arbejdskraft

Del
Det er glædeligt, at Christiansborg lytter til dansk erhvervsliv og sænker grænsen i beløbsordningen, siger Ledernes cheføkonom

Et flertal i Folketinget er blevet enig om at lempe adgangen til international arbejdskraft ved blandt andet at sænke grænsen i beløbsordningen, så medarbejdere i en afgrænset periode på tre år gældende fra 1. december 2022 kan komme ind i landet, hvis de ansættes til en årsløn på 375.000 kr. i stedet for 448.000 kr. som i dag. Det vækker glæde hos Lederne.

- Hver eneste dag går vi glip af vækst og arbejdspladser, fordi ledere ikke kan skaffe medarbejdere nok. Derfor er det utroligt glædeligt, men også på høje tid, at Christiansborg lytter til dansk erhvervsliv og lemper adgangen til udenlandsk arbejdskraft. Det har vi skreget på i over et år, udtaler cheføkonom Niklas Praefke.

Regeringens egen rekrutteringssurvey viste i marts, at Danmark er gået glip af 73.300 arbejdspladser på et halvt år, fordi virksomhederne forgæves har ledt efter arbejdskraft. Samtidig viser en undersøgelse fra Finansministeriet, at hver eneste person på beløbsordningen i gennemsnit bidrager med 300.000 kr. om året til de offentlige finanser.

- International arbejdskraft er en god forretning for både samfundet, virksomhederne og for deres kollegaer. Udenlandske medarbejdere er med til at finansiere vores velfærdssamfund, de afhjælper virksomhedernes mangel på arbejdskraft, og de kommer med nye kompetencer og viden, som deres kollegaer også får glæde af. Derfor er det en no-brainer, at det nu bliver lettere at hente talenter og specialister til Danmark, siger Niklas Praefke.

Dagens aftale er ikke uden malurt i bægeret. Blandt andet er der grund til kritik af, at forbedringerne er tidsbegrænsede, og at der ikke gøres op med det bøvl, virksomhederne skal igennem for at hente medarbejdere fra udlandet. Lederne savner blandt andet et større opgør med de lange sagsbehandlingstider. De seneste tal, som Lederne har fået aktindsigt i, viser, at ansøgere til beløbsordningen måtte vente knap tre måneder på at få deres sag behandlet.

- Dansk erhvervsliv har ikke brug for mere bøvl og bureaukrati. Desværre følges de nye forbedringer af nye snubletråde, som gør det svært at få specialister til landet. Eksempelvis bortfalder ordningen, hvis ledigheden overstiger 3,75 pct., eller mere end 15.000 personer benytter sig af den, og forbedringen gælder kun i tre år. Vi har ikke brug for midlertidige ændringer, men varige forbedringer.

Kontakter

Information om Lederne

Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye