Haderslev KommuneHaderslev Kommune

På sporet af Haderslevs Historie

Del

Da Danmark lukkede ned som følge af corona-smitte i 2020, blev det tydeligt, at gåture var noget af det sidste, vi ville undvære. Selvom butikker, foreningsliv og kulturliv måtte lukke ned, stod fællessang og gåture med afstand tilbage som en vigtig måde at være sammen hver for sig.

På sporet af Haderslevs historie. Nyt gåturskort fra Historie Haderslev.
På sporet af Haderslevs historie. Nyt gåturskort fra Historie Haderslev.

Særligt gåture viste sit store potentiale; her kunne vi både få motion og gode samtaler, her kunne vi opleve vore omgivelser i et tempo, hvor nysgerrigheden kunne spille ind, og det var her, alle kunne være med. Det var her idéen opstod til det, vi nu kan præsentere: et nyt kort over byen, som viser en rute til en masse spændende historiske spor, vi nok var mange, der overså, før coronaens indtog.

Et historisk spor kan fx være et tilmuret vindue, et gammelt facadeskilt eller et skift mellem gamle og nye sten i muren på Domkirken.

Det er ikke ekspert-kortet, vi har skabt. Det er for den almene bruger, og af samme grund er ruten ca. 3,5 km lang og kan gås på en time. Ruten begynder ved Domkirken og føres igennem både Klosterkvarteret og Slotsgadekvarteret, men de historiske spor er også af nyere tid – f.eks. Omkørselsvejen.

Projektet er støttet af Sundhed og Forebyggelses pulje for +65 - målgruppen. Kortet kan derfor bruges af alle, uanset alder og baggrundsviden. Det er tilgængeligt på bl.a. Bispen, Ehlers Samlingen, Slesvigske Vognsamling, HER, Skøtts kaffebar og en række andre steder i byen. Ruten går over brosten og enkelte trapper, men tempoet bestemmer man selv.

Kortet er udarbejdet med bidrag fra kollegaerne i Historie Haderslev, som gik på en fælles travetur med blikket rettet mod de spændende spor i vores omgivelser. Vores håb er, at kortet vil motivere flere af kommunens borgere til at bevæge sig, samtidig med at de løfter blikket og får øje på alle de spændende historier, vi er omgivet af, både det åbenlyse, men også det der kræver en lille forklaring, som vi giver på kortet. Måske vil det give lyst til at dykke yderligere ned i historien eller gå endnu mere på opdagelse i vores kommune.

Forhåbentlig kan kortet også være til glæde for de mange turister, der lægger vejen forbi Haderslev Kommune.

Billeder

På sporet af Haderslevs historie. Nyt gåturskort fra Historie Haderslev.
På sporet af Haderslevs historie. Nyt gåturskort fra Historie Haderslev.
Download

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

For uddybende spørgsmål:

Museumsinspektør Nynne Sanderbo Thohøj Martinusen

nstm@haderslev.dk

tlf. 74347817

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Keramik-hviskeleg på tværs af grænser lander i Haderslev11.5.2022 14:49:00 CEST | Pressemeddelelse

Den 18. maj åbner Ehlers Samlingen udstillingen “Transformationer i ler” for gæster. Udstillingen er resultatet af et grænseoverskridende keramik-projekt, som er støttet af Interreg Deutschland-Danmark og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Udstillingen åbnede i Christian Lassens Mindemuseum i Jardelund/Tyskland, hvor den har kunnet opleves frem til den 13. maj. Nu fortsætter udstillingen i Ehlers Samlingen i Haderslev hvor den kan ses til den 30. juni. Ehlers Samlingen og Christian Lassens Mindemuseum har valgt en genstand fra hver deres samling, som er blevet fortolket af 3 keramikere på hver side af grænsen. Der er opstået seks vidt forskellige kunstneriske fortolkninger af de to museumsgenstande - nogle er minimalistiske, organiske former, nogle er farvekeksplosioner og nogle er fyldt med motiver og symboler. De medvirkende på den danske side var Susan Lange, Jette Löwén og Mette Joensen, og på den tyske side Doreen Stümpel, Christel Burmeister-Gronau og Susanne Juliette Koc

Ehlers Samlingen åbner igen25.4.2022 11:49:06 CEST | Pressemeddelelse

Nu bliver det atter muligt at besøge Nordeuropas største samling af lertøj i Slotsgade 20! I begyndelsen af februar blev der taget hul på en række istandsættelser af det smukke, historiske hus på Slotsgade 20. For at den store samling af keramiske genstande kunne være i sikkerhed, måtte store dele pakkes ned og afdækkes. Derfor har dørene til museet været lukket for besøgende indtil nu. Men tirsdag d. 3. maj kan Historie Haderslev atter byde gæster velkommen i både Ehlers Samlingen og Von Oberbergs Hus, som ligeledes har holdt lukket.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum