Guldborgsund Kommune

På spøgelsestur med Teatret Masken

Del

Med en bevilling fra Turismepuljen på 87.500 kr. er Teatret Masken i år garant for et godt sommergys. Her kan modige borgere og turister nemlig tilmelde sig spøgelsesvandringer i Nykøbings gader og stræder. Uhyggen foregår på torsdage fra den 24. juni til og med den 26. august.

Illustration: Mette Glyholt
Illustration: Mette Glyholt

Teatret Masken ønsker at bidrage til åbningen af samfundet ved at give alle borgere og turister en spændende, uhyggelig og ikke nødvendigvis helt sandfærdig oplevelse i Nykøbing Falsters gader, stræder og baggårde. Det sker ved at afholde spøgelsesvandringer, hvor man trygt overlader de historisk korrekte oplysninger til Museum Lolland-Falster.

”Vi ser ind i en sommer, hvor forsamlingsforbuddet er blevet lempet, og hvor det igen bliver muligt at gennemføre mindre kulturarrangementer. Derfor har vi planlagt Spøgelsesvandringer hen over sommeren i Nykøbing F. På Teatret Masken er vi glade for tilskuddet, der gør det muligt at tilbyde turister og fastboende kulturoplevelser i højsæsonen, hvor vi forventer at mange danskere holder ferie på Sydhavsøerne.”, siger Inger Mikkelsen fra Teatret Masken.

Når mørket falder på, så sker der mange uforklarlige ting i byen. En guide fra Teatret Masken vil her fortælle historier om genfærd og hjemsøgte huse på åstedet, som kan være baggårde, stræder og skumle passager i Nykøbings historiske bymidte.

Det er Kultur, Fritid, og Bosætningsudvalget (KFB), der har besluttet at støtte op om gys og gru til en aktiv sommer I Nykøbing. Udvalgets formand, Martin Lohse, udtaler:

”Det er glædeligt at Teatret Masken byder ind med en både unik og gruopvækkende vandreoplevelse. Vi bliver stolte og glade over, at vi har lokale aktører, der tør tænke ud af boksen og være kreative i forhold til, hvordan vi kan skabe nye oplevelser i lokalområdet. Med de nye guidede spøgelsesture bliver det muligt at se og opleve Nykøbing Falster på en helt ny og unik måde, hvilket gør dette initiativ interessant for både lokale borgere og kommende turister. Det er netop aktiviteter som dette, vi i KFB-udvalget ønsker at støtte op omkring.”

Spøgelsesturene foregår 10 torsdage i perioden 24.6 – 26.8 2021.


Nøgleord

Kontakter

Billeder

Illustration: Mette Glyholt
Illustration: Mette Glyholt
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Korrigerende oplysninger omkring Guldborgsund Baltic Race7.4.2021 17:26:56 CEST | Pressemeddelelse

I en pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune af 28. marts fremgår det, at der til august afholdes en international kapsejlads i Nykøbing Falster og i farvandene omkring. Det fremgår ligeledes, at der tidligere har været afholdt en lignende international kapsejlads samme sted. Vi vil gerne præcisere, at de tidligere års internationale kapsejlads blev afholdt under navnet Vegvisir. Kapsejladsen Vegvisir er nu flyttet til Nyborg og afholdes den 2.-4. september 2021. I pressemeddelelsen er vi desværre kommet til at bruge et billede, der tilhører Morten Brandt, Shorthand Event Content Marketing. Dette billede har vi ikke rettigheder til. Er billedet brugt henstiller vi til at det erstattes af vedhæftede billede. Vi beklager ulejligheden.

Claus Meyer og Hotel Saxkjøbing indgår samarbejde med Guldborgsund Kommune om produktion af økologiske frilands- og drivhusgrøntsager ved Forsorgshjemmet Saxenhøj6.4.2021 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Claus Meyer og Guldborgsund Kommune glæder sig over samarbejdet, som blandt andet skal danne grundlag for lokale fødevarefællesskaber i Sakskøbing og omegn, skabe en øget selvforsyning i byen, forbinde Lollands muld med munde i København samt ikke mindst skabe ekstra glæde og stolthed hos personalet og borgerne i de beskyttede beskæftigelsestilbud på Besøgsgården Saxenhøj.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum