WWF Verdensnaturfonden

På lørdag slukker hele verden lyset i en time

Del

Den årlige begivenhed ’Earth Hour’ sætter den 27. marts kl. 20.30 fokus på planetens presserende natur- og klimakrise, når mennesker, virksomheder og byer i hele verden slukker lyset i en time for naturen. I Danmark går blandt andet Øresundsbroen, Storebæltsbroen, Kronborg Slot og Københavns Rådhus i sort.

Storebæltsbroen er blandt de steder i Danmark, der slukker lyset på lørdag d. 27. marts kl. 20.30. Pressefoto: Sund & Bælt
Storebæltsbroen er blandt de steder i Danmark, der slukker lyset på lørdag d. 27. marts kl. 20.30. Pressefoto: Sund & Bælt

Earth Hour er verdens største opråb på planetens vegne, og der er mere end nogensinde brug for, at virksomheder, borgere og politikere står sammen og giver kloden en stemme og sætter handling bag ordene. Traditionen tro er en række verdenskendte vartegn med til at sprede budskabet.

Hele verden - og Danmark - støtter op

Sidste år var Earth Hour på grund af COVID-19 for første gang et digitalt initiativ, og bevægelsen samlede folk fra 190 lande, der markerede initiativet online, hvilket ledte til mere end 3 milliarder visninger på sociale medier. Lyset blev sidste år blandt andet slukket ved Operahuset i Sidney, Eiffeltårnet i Paris, Brandenburger Tor i Berlin, Colosseum i Rom, Markuspladsen i Venedig, Sheikh Zayed-moskéen i Abu Dhabi og Akropolis i Athen. I Danmark bakkede blandt andet Kronborg Slot op om initiativet, ligesom de igen i år slukker lyset på slottet.

Udover Kronborg Slot viser også Sund & Bælt i år deres støtte ved at slukke lyset på henholdsvis Øresundsbroens 203 meter høje pyloner og Storebæltsbroens 254 meter høje pyloner fra klokken 20.30 til 21.30 dansk tid. Det samme gør flere af landets kommuner, som slukker lyset i gadebilledet. Det gælder blandt andet i København, hvor lyset på Københavns Rådhus slukkes.

”Tidligere år har der været arrangeret aktiviteter som for eksempel hyggelige events i mørket med fokus på biodiversitet i flere kommuner. Det kommer corona desværre igen i år i vejen for, men vi er enormt glade for den opbakning, vi alligevel oplever fra kommuner, virksomheder og private borgere,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Hvorfor slukker vi lyset?

Verdens biodiversitet er truet, hver fjerde dyre- og planteart er i fare for udryddelse, og naturen er ude af balance. Vi mister på verdensplan vilde dyr, biodiversitet og enestående natur som aldrig før, og der er brug for større handling for at beskytte mennesker og natur. Nu mere end nogensinde, hvor COVID-19 er et lysende eksempel på, at forholdet mellem mennesker og naturen er kritisk for verdens fremtid.

WWF’s Living Planet Report 2020 viser blandt andet, at vi på mindre end 50 år har set en dramatisk global reduktion af populationer af pattedyr, fugle, padder, krybdyr og fisk på hele 68 procent.

”Vi slukker lyset for at sætte fokus på, at vi mister vilde dyr, biodiversitet og enestående natur som aldrig før. Earth Hour er verdens største opråb på planetens vegne, og der er mere end nogensinde brug for, at vi står sammen og giver vores klode en stemme. Naturen er i krise, men den er også nøglen til at løse nogle af vor tids største globale udfordringer. Skovene opsuger for eksempel drivhusgasser fra luften og holder på regnen, så mennesket kan få drikkevand. Derfor opfordrer vi danskerne til sammen med virksomhederne og kommunerne at deltage i årets Earth Hour. Når kloden går i sort, viser vi, at vi forventer, at verdens beslutningstagere lytter og handler,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden og fortsætter:

”Earth Hour er mere end bare en time, hvor vi slukker lyset for planeten. Det er en bevægelse for vores fremtid.”

Læs mere om Earth Hour her.

Nøgleord

Kontakter

Sebastian Wulf, presserådgiver
WWF Verdensnaturfonden
(+45) 5132 9503 / sebastian.wulf@wwf.dk

Billeder

Storebæltsbroen er blandt de steder i Danmark, der slukker lyset på lørdag d. 27. marts kl. 20.30. Pressefoto: Sund & Bælt
Storebæltsbroen er blandt de steder i Danmark, der slukker lyset på lørdag d. 27. marts kl. 20.30. Pressefoto: Sund & Bælt
Download
Kronborg Slot er blandt de steder i Danmark, der slukker lyset på lørdag d. 27. marts kl. 20.30. Fotograf: Thomas Rahbek - SLKE
Kronborg Slot er blandt de steder i Danmark, der slukker lyset på lørdag d. 27. marts kl. 20.30. Fotograf: Thomas Rahbek - SLKE
Download
Grafik af: WWF Verdensnaturfonden
Grafik af: WWF Verdensnaturfonden
Download
Grafik af: WWF Verdensnaturfonden
Grafik af: WWF Verdensnaturfonden
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om WWF Verdensnaturfonden

WWF Verdensnaturfonden
WWF VerdensnaturfondenEarth Hour 2021

I år finder Earth Hour sted lørdag den 27. marts 2021 kl. 20.30 – 21.30 og fremhæver det presserende behov for at tackle naturtab og klimaforandringer. Med beviser, der peger mod en tæt sammenhæng mellem naturens ødelæggelse og stigende forekomster af pandemier som COVID-19, forsøger Earth Hour 2021 at forene folk til at tale på naturens og planetens vegne.

2021 er et skæbnesvangert år med afgørende muligheder for at ændre vores forhold til naturen. I år skal verdens beslutningstagere nemlig tage kritiske beslutninger omkring natur, klimaforandringer og bæredygtig udvikling. Følgevirkningerne af disse beslutninger vil forme vores planetens fremtid i kommende årtier, og Earth Hour er en vigtig mulighed for at opråbe beslutningstagere til handling, der skal beskytte vores planet.

Sidste år var Earth Hour på grund af COVID-19 for første gang et digitalt initiativ, og bevægelsen samlede folk fra hele 190 lande, der markerede initiativet online. Det genererede over 3 milliarder visninger på sociale medie med hastagget #EarthHour og andre relaterede hashtags.

Da COVID-19 stadig raser, er Earth Hour igen i år online, hvor millioner af mennesker over hele verden inspireres til at tale for naturen.

Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Overfiskeri og bifangst truer europæiske hajer og rokker12.4.2021 06:02:00 CEST | Pressemeddelelse

62 ud af 110 hajarter og rokker er truet af overfiskeri og bifangst. Det viser en ny rapport fra WWF, der har undersøgt konsekvenserne af erhvervsfiskeri i portugisiske farvande. Med anslåede 1,5 millioner årlige fangster er Portugal det land i EU, der har det tredje højeste antal haj- og rokkefangster efter Spanien og Frankrig. Bifangst er også et stort problem for hajer og rokker i Danmark, hvor mindst 11 ud af 28 arter anses for at være truet af global udryddelse*.

Folkebevægelse skal hjælpe Danmarks biodiversitet23.3.2021 06:32:00 CET | Pressemeddelelse

Det står skidt til for Danmarks vilde natur og biodiversitet. Den danske natur har brug for plads, og de danske arter har brug for levesteder. Arterne forsvinder hurtigere end nogensinde før, og ifølge den seneste kortlægning er 1.844 danske plante-og dyrearter lige nu i fare for at uddø. Derfor kalder ’Danmarks Vilde Haver’ igen på danskernes hjælp. ”Det kræver en folkebevægelse,” mener WWF, Haveselskabet og IKEA, der står bag projektet.

WWF: Sådan beskytter vi havet12.3.2021 06:32:00 CET | Pressemeddelelse

Fem enkle principper. Det er WWF Verdensnaturfondens opskrift til at sikre en bedre beskyttelse af havet, som efter alt for mange års overudnyttelse er i stærk kritisk tilstand. WWF, der for nyligt er kommet med forslag til placeringen af de 13 nye naturnationalparker til lands, kommer igen regeringen i forkøbet og præsenterer fem grundprincipper for beskyttelse af naturområder til havs. Udpegelsen af effektivt beskyttede områder i danske farvande er også et krav fra EU og bliver et centralt emne i den kommende havplan, der præsenteres senere på måneden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum