Folkekirkens Nødhjælp

På flugt fra krig i Sudan til ekstrem fattigdom i Sydsudan

Del
Folkekirkens Nødhjælp hjælper mennesker på flugt fra kampene i Sudan. Indsatsen er rettet mod internt fordrevne i Sudan og flygtninge i grænseområderne og i nabolandene Sydsudan og Etiopien.
Foto: Gamar Osman, Hope Relief and Rehabilitation for Disabilities Support (HRRDS), Delami County, South Kordofan, Sudan
Foto: Gamar Osman, Hope Relief and Rehabilitation for Disabilities Support (HRRDS), Delami County, South Kordofan, Sudan

Den væbnede konflikt i Sudan har tvunget 1 million mennesker til at forlade deres hjem og søge sikkerhed andre steder i Sudan eller i nabolandene. Folkekirkens Nødhjælp støtter mennesker på flugt med 3 millioner kroner til et flygtningemodtagecenter, husly, myggenet, måtter og uddeling af kontanter.

Nabolandene Etiopien og Sydsudan kæmper i forvejen for at brødføde deres befolkninger. Sydsudan ligger nederst på det såkaldte Human Development Index som det land i verden med de vanskeligste levevilkår målt på indkomst, uddannelse og levetid.

”At mennesker flygter fra krig i Sudan til ekstrem fattigdom i Sydsudan understreger, hvor desperat situationen er. Der er behov for at hjælpe både inde i Sudan og i de nabolande, som netop nu modtager hundredvis af flygtninge hver eneste dag,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Nødhjælpsorganisationen er i forvejen til stede i Sudan, Sydsudan og Etiopien og er derfor i stand til at stille nødhjælp til rådighed for mennesker på flugt. Samtidig støtter organisationen de værtssamfund, der tager imod flygtningene.

I Sudan fortsætter kampene og derfor forventes det, at antallet af flygtninge til nabolandene vil stige de kommende uger, og at også antallet af internt fordrevne vil øges.

”I Sudan støtter vi de små lokale organisationer og aktivister, der lige nu er de vigtigste og mange steder de eneste, der kan hjælpe folk i desperat nød,” siger Nils Carstensen, humanitær rådgiver i Folkekirkens Nødhjælp med særlig viden om Sudan.

Den 15. april udbrød kampe mellem den sudanesiske hær og den paramilitære gruppe Rapid Support Forces i hovedstaden Khartoum og flere andre steder i Sudan. Den månedlange magtkamp har berørt flere end ni millioner mennesker i Sudan.

Folkekirkens Nødhjælps indsatser er finansieret af Danida og private givere.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Gamar Osman, Hope Relief and Rehabilitation for Disabilities Support (HRRDS), Delami County, South Kordofan, Sudan
Foto: Gamar Osman, Hope Relief and Rehabilitation for Disabilities Support (HRRDS), Delami County, South Kordofan, Sudan
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

100.000 kr. til undersøgende og nytænkende journalistik om global udvikling og resurser19.4.2023 10:13:42 CEST | Pressemeddelelse

Timbuktu Prisen er Timbuktu Fondens store pris på 100.000 kr., som tildeles en eller flere ansøgere med et undersøgende og nytænkende journalistisk og formidlende projekt om globale udviklings- og resursefordelingsspørgsmål. Det handler først og fremmest om den gode idé og en realistisk plan. Alle uanset profession, erfaring, køn, alder eller etnisk baggrund kan søge prisen, og det er også muligt at gå flere sammen om en ansøgning. Fonden prioriterer projekter, der udfordrer os – offentligheden i Danmark – og gør os klogere ved at kaste et nyt og anderledes blik på problematikker i det globale Syd. Projektet må også meget gerne – men det er ikke et krav – formå at forbinde denne problematik til vores liv herhjemme. Priskomitéen vægter projekter, der gennem reportage og interview tager os ud i verden og skaber nye indsigter. I 2019 fik forfatter Peder Frederik Jensen prisen for sin evne til at bruge litteraturen til at bygge bro og genkendelse mellem nord og syd, og for at arbejde med d

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum