Erhvervsministeriet

P4G: Grønt topmøde i København med cirkulær økonomi i centrum

Del

Erhvervsministeren deltager i det grønne topmøde under navnet "P4G - Partnering for Green Growth and the Global Goals 2030 " i København den 19.–20. oktober.

På topmødet deltager desuden repræsentanter fra offentlige-private partnerskaber, som allerede i dag bidrager til løsninger på en række af verdens mest presserende udfordringer.

Et eksempel er et internationalt partnerskab mellem Alibaba - verdens største nethandelsvirksomhed- og en række offentlige kinesiske aktører. Partnerskabet nytænker logistikken omkring levering af pakker i en række kinesiske millionbyer.

Alene i Kina blev der i 2017 leveret 40,6 milliarder pakker og sortering og genbrug af plastikindpakningen i forbindelse med forsendelsen af pakker i Kina kan reducere plastikforbruget med 80 procent. Det vil potentielt betyde en halv milliard ton sparet CO2 årligt, eller hvad der svarer til CO2-udledningen for alle indbyggere i Esbjerg på et år.

”På topmødet sætter vi fokus på de konkrete erfaringer, som rigtig mange virksomheder allerede har gjort sig i forhold til genbrug og bedre udnyttelse af verdens ressourcer. Ligesom vi sætter fokus på at få udviklet partnerskaber, der kan være med til at løse de udfordringer, vi står over for i forhold til at skabe en både konkurrencedygtig og bæredygtig udvikling”, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov.

Målet med P4G-topmødet er at udvikle partnerskaber på tværs af både den offentlige og private sektor såvel som landegrænser og udbrede fokus på cirkulær økonomi.

Erhvervsministeren lancerede sammen med miljø- og fødevareministeren den danske regerings strategi for cirkulær økonomi i september, der skal sikre, at materialer og produkter bliver genbrugt og udnyttet mest effektivt i Danmark.

Kontakt:

Presserådgiver Ditte Vibe Petersen, Erhvervsministeriet, tlf. 91337097 / divipe@em.dk.

Nøgleord

Links

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny rapport viser gevinsterne ved det indre marked på tværs af hele EU27.9.2018 09:13pressemeddelelse

En ny rapport viser, at Danmark ikke er alene om at drage fordel af det indre marked. Rapporten understreger, at handlen med varer og tjenester inden for det indre marked er afgørende for den økonomiske aktivitet i alle medlemslande og står for 56 millioner jobs på tværs af EU. Endelig peger rapporten på, at det indre marked faciliterer små virksomheders deltagelse i europæiske og globale værdikæder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum