Red Barnet

Overvældende tilslutning til Red Barnets juleoplevelser

Del

Flere tusinde børn har været i Tivoli, Lego House, Zoologisk Have eller biografen, ligesom trængte børnefamilier kan se frem til at få julemiddagen leveret til døren. Red Barnet har udvidet med en masse aktiviteter i løbet af efteråret og i julemåneden. Efterspørgslen har været enorm.

Udsatte børnefamilier har det ofte ekstra svært i juletiden. Smerten ved at skulle leve med en stram økonomi, et svagt socialt netværk og andre udfordringer forstærkes her i december. Og med markant stigende priser på blandet andet el, varme og dagligvarer er julebudgettet minimalt mange steder.

Derfor har Red Barnet sat massivt ind med oplevelser og arrangementer, som kan forsøde julen, fortæller Morten Bo Andersen, leder af frivillige sociale aktiviteter i Red Barnet:

– Alle børn bør have god jul, og derfor har vi besluttet at gøre noget ekstra ud af vores tilbud til trængte børn og deres familier i år. Det kan forhåbentlig være en kærkommen håndsrækning i en tid, som for nogle ellers kan være hård at komme igennem, siger han.

Over hele Danmark tilbyder Red Barnets lokalforeninger oplevelser og julehjælp til børn i udsatte familier i form af arrangementer, der er foregået både i løbet af efteråret og her op til jul. For eksempel blev Zoologisk Have i København lejet for en aften, hvor 2.200 glade børn og forældre kunne komme helt tæt på dyrene, ligesom der er blevet afholdt to dagsarrangementer i Lego House for 1.400 deltagere.

Desuden vil 2.500 personer få julemaden leveret juleaften, mens 3.800 biografbilletter er blevet uddelt til trængte børnefamilier. Derudover står Red Barnet for en række julearrangementer som bageworkshops, julemarked, juleklip og besøg fra julemanden. Alt sammen naturligvis afviklet i overensstemmelse med myndighedernes covid-19-anbefalinger.  

– Tilslutningen til vores arrangementer og julehjælp er helt overvældende, og vi kan mærke, at det gør en kæmpe forskel derude. Mange af børnene har jo aldrig været steder som Tivoli og Lego House på grund af forældrenes økonomi, så det er en stor lettelse og glæde for forældrene at kunne give deres børn sådan en oplevelse, siger Morten Bo Andersen.

Gode oplevelser og deltagelse i fællesskabet

Støtten til børn i udsatte positioner og deres familier er der hårdt brug for. En ny undersøgelse fra Egmont Fonden slår fast, at børn, der vokser op i økonomisk fattigdom, har sværere ved at blive en del af vigtige børnefællesskaber i både skole og fritid.

Det har alvorlige konsekvenser for deres trivsel, udvikling og fremtidsmuligheder. På et af de områder, hvor børn i fattige familier føler sig særligt ramte, er i forhold til at kunne deltage i og få nogle af de samme gode oplevelser som deres jævnaldrende.

– Med vores arrangementer får børnene forhåbentlig nogle gode oplevelser sammen med deres familier, som kan give dem et pusterum som familie og en følelse af ikke være bagefter deres klassekammerater. Nu har de noget at berette om i skolen eller klubben efter juleferien, som de måske normalt ikke har haft, siger Morten Bo Andersen.  

En ekstra indsats i løbet af julen er dog desværre langt fra nok. Derfor arrangerer de mere end 2.000 frivillige i Red Barnets lokalafdelinger festivaler, koncerter, udflugter, klubarrangementer, naturoplevelser, sommerlejre, følgevensordninger og andre inkluderende aktiviteter for trængte børnefamilier hele året rundt, ligesom de yder støtte og rådgivning med sparring fra Red Barnets børnefaglige medarbejdere og eksperter.

Nøgleord

Kontakter

Information om Red Barnet

Red Barnet
Red Barnet
Rosenørns Allé 12
1634 København V

3536 5555https://redbarnet.dk/

Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Vi redder børns liv. Vi beskytter og styrker dem. Vi kæmper for deres rettigheder. Vi er Save the Children – verdens førende uafhængige organisation for børn.

Red Barnet yder nødhjælp og forebygger katastrofer. Vi bekæmper vold, overgreb og mobning. Vi sikrer skolegang, opbygger fællesskaber og styrker børns modstandskraft. Vi arbejder politisk for de dårligst stillede børn og skaber debat om børns livsvilkår.

 

Følg pressemeddelelser fra Red Barnet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Red Barnet

Fra sult til klimakrise: Her er de syv største udfordringer for børn i 202227.12.2021 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Mennesker verden over håber, at nytårsklokkerne bliver begyndelsen på en bedre tid efter to år i corona-pandemiens tegn. Men en række kriser ser allerede nu ud til at præge det nye år og vil især ramme børn inden for følgende områder, mener Red Barnet. Disse syv udfordringer skal løses, hvis 2022 ikke skal blive endnu et år med tilbageskridt for børns rettigheder globalt.

Red Barnet om ny fattigdomsrapport: Uacceptabelt, at børn fra fattige familier er tilskuere til andre børns fællesskaber12.12.2021 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Egmont Rapporten 2021 er netop udkommet. Den sætter fokus på de store konsekvenser, det har for børn at vokse op i fattigdom – for deres uddannelse, trivsel og adgang til fritidsfællesskaberne. Mange af rapportens konklusioner er desværre velkendte, og det er med til at gøre rapporten alarmerende. Det er på tide med politisk handling, mener Red Barnet, der foreslår en national handleplan for bekæmpelse af børnefattigdom i Danmark.

Red Barnet tilbyder ny indsats til unge med seksuelle tanker om børn2.12.2021 06:05:00 CET | Pressemeddelelse

Børn skal beskyttes bedre mod overgreb, og derfor lancerer Red Barnet i dag oplysningssitet CTRL. Her vil unge med seksuelle tanker om børn fremover kunne få anonym hjælp til at håndtere deres tanker, så de ikke ender med at gøre børn fortræd. Tilbuddet er det første af sin slags i Danmark, og Red Barnet opfordrer samtidig politikerne til at prioritere anonym rådgivning og behandling, så flere overgreb mod børn kan forebygges.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum