Røde Kors

Oversvømmelser i Niger: Røde Kors i Danmark sender hjælp til tusindvis af ofre

Del

100.000 mennesker er berørt af store oversvømmelser og mindst 57 har mistet livet. ”Situationen i Niger har længe været skrøbelig, og de store regnskyl øger kun det i forvejen massive behov for humanitær hjælp”, siger generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl

Hvert år oplever Niger, som ligger i Sahel-regionen syd for Sahara, store regnskyl med bygningskollaps og oversvømmelser til følge, og også i år er regnsæsonen årsag til, at titusindvis af mennesker er blevet hjemløse. Siden juni er 57 mennesker blevet dræbt i oversvømmelserne og mere end 6000 huse kollapset. I alt er 100.000 mennesker berørt af de voldsomme regnskyl, som på grund er klimaforandringer er blevet hyppigere og med mere nedbør.

Røde Kors i Danmark sender nu hjælp til Niger i form af støtte til uddeling af hygiejnepakker og husholdningsartikler.

”Niger er et af de mest sårbare lande i verden, og regnsæsonen ryster befolkningen og tager det lidt, de har, fra dem. Derfor sender vi nu hjælp til nogle af de titusindvis af mennesker, som har mistet alt”, siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

Skrøbelig situation
Ifølge FN’s Udviklingsprogram rangerer Niger som nr. 189 ud af 189 på Human Development Index, som måler og sammenligner forskellige landes udvikling og velstand. 3,8 millioner mennesker i landet har behov for humanitær hjælp. Oversvømmelserne har kun øget behovet for hjælp.

”Situationen i landet har længe været skrøbelig, og de store regnskyl øger kun det i forvejen massive behov for humanitær hjælp”, siger Anders Ladekarl.

Udbrud af kolera
Indtil videre har regnen forårsaget omfattende skader på og ødelæggelser af hjem, skoler, butikker, fødevarelagre og landbrug. Der er desuden udbrudt kolera i flere områder, hvilket kan få store konsekvenser, hvis den ikke kommer under kontrol.

Det nationale meteorologiske institut i landet forventer, at regnsæsonen i år slutter senere og bringer mere nedbør end tidligere år.

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum