SOS International

Overlæssede trailere kan sende forårets fester i vejkanten

Del

Efter to påskeferier med restriktioner forventer SOS Dansk Autohjælp, at danskerne igen i stor stil vil tage over den tyske grænse og købe ind til forårets konfirmationer, studenter- og familiefester.

Turen kan dog ende med en ulykke eller alle de nyindkøbte øl og sodavand i vejkanten, hvis traileren bliver overlæsset. Næsten hver tredje dansker ved ikke, hvor meget der må være på en trailer.

- Vi ser hvert år trailere, som bryder sammen på grund af manglende viden om, hvor meget vægt den kan bære, og hvordan den skal pakkes. Det kan blandt andet føre til knækkede hjullejer, og i værste tilfælde kan bilister miste herredømmet over bil og trailer, da køretøjet bliver ustabilt ved overlæs, fortæller Jesper Rebsdorf, som er distriktsleder for SOS Dansk Autohjælp i Sydjylland.

Problemet med overlæssede trailere kan desværre være stort. Da danskerne sidst kunne køre over grænsen i påskeferien 2019, viste en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik at hele 29% [1] af dem, der havde kørt med trailer inden for det seneste år, var i tvivl om, hvorvidt de kørte med overlæs.

Tjek din bil og din trailer
For at undgå at hjullejet knækker, eller at man mister herredømmet over bil og trailer, er det vigtigt at have styr på, hvor mange rammer sodavand man kan fragte med hjem fra grænsebutikkerne.

Som bilist med et almindeligt kategori B kørekort må man som tommelfingerregel køre med en trailer med en totalvægt op til 750 kg. Det efterlader i de fleste tilfælde en lastevægt på 500-600 kg, hvilket svarer til cirka 50-60 rammer øl eller sodavand. Et godt råd er at tjekke både bilens og trailerens registreringsattester for at være helt på den sikre side i forhold til, hvor meget bilen må trække – samt trailerens største tilladte lastevægt.

- Inden afgang med trailer skal man selvfølgelig have styr på, hvor meget lastevægt, man kan køre med. Men vi anbefaler også, at man tjekker dæktrykket på traileren samt har styr på, hvordan man fordeler sine rammer øl og sodavand jævnt på traileren. Det sikrer gode styreegenskaber, så varerne kommer sikkert hjem til familiens forårsfester, siger Jesper Rebsdorf.

Undgå at skulle forlade varer i vejkanten
Som ejer af en trailer er det altid en god idé at tjekke om traileren er dækket i ens abonnement hos forsikringsselskabet, eller om det kun gælder bilen. Hvis traileren ikke er dækket, kan besparelsen på de nyindkøbte varer hurtigt forsvinde.

Det skal du være opmærksom på, når du kører med belastning på trailer:

  • Hav styr på trailerens lastevægt
  • Tjek dæktrykket på din trailer (det optimale dæktryk afhænger af dækkets størrelse)
  • Tjek, om traileren er omfattet af din forsikring
  • Pak din trailer rigtigt

[1]https://www.sikkertrafik.dk/presse/pressemeddelelser/overlaes-pa-traileren-er-dyrt-og-farligt/

Nøgleord

Kontakter

Anette Bjørn JuncherVagtcentralchefSOS Dansk Autohjælp

Tlf:5118 6085

Billeder

Links

Information om SOS International

SOS International
SOS International
Nitivej 6
2000 Frederiksberg

Om SOS International – en af de førende assistanceorganisationer i Norden

SOS International er en af de førende assistanceorganisationer i Norden. Fra alarmcentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yder SOS International akut assistance overalt i verden, nat og dag, hele året rundt.

SOS International tilbyder en bred vifte af løsninger i form af verdensomspændende læge- og rejseassistance, vejhjælp samt sundhedsløsninger. SOS International sikrer værdikæden på vegne af kunderne som en trusted partner ved at have fokus på den optimale slutbrugeroplevelse samt øje for de samlede omkostninger. Som en trusted partner er kvalitet og compliance endvidere nøgleparametre.

SOS International har et omfattende netværk af kvalificerede leverandører og partnere over hele verden, samt fem strategiske partnerkontorer i højvolumenområder. Med cirka 1.000 ansatte, repræsenterer SOS International 30 nationaliteter, og til sammen taler vores medarbejdere flere end 37 forskellige sprog.

SOS International blev etableret i 1961 og ejes af 13 af de største forsikringsselskaber i Norden. SOS International har en sagsvolumen, der placerer virksomheden som en af de største assistanceorganisationer i Norden.

Følg pressemeddelelser fra SOS International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SOS International

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum