DI - Dansk Industri

Overenskomstforhandlingerne begynder den 4. januar

Del

Få dage inde i det nye år begynder forhandlingerne om nye overenskomster på det private område. CO-industri og Dansk Industri tager hul på forhandlingerne på industriens område onsdag den 4. januar 2023.

I den forbindelse inviteres pressen til en kort briefing: 

Onsdag den 4. januar, kl. 10.00
Industriens Hus
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

Her vil der være mulighed for at stille spørgsmål til forhandlerne og tage billeder. På lønmodtagersiden er forhandlerne CO-industris formand Claus Jensen (formand for Dansk Metal) og CO-industris næstformand Mads Andersen (formand for Industrigruppen i 3F). På arbejdsgiversiden er forhandlerne Dansk Industris adm. direktør Lars Sandahl Sørensen og viceadm. direktør Kim Graugaard. 

Det er de konkurrenceudsatte erhverv i industrien, der forhandler først på det private område. Derfor kaldes industriens overenskomster for gennembrudsforliget. De sætter den økonomiske ramme for de efterfølgende overenskomster, der skal forhandles. Det sikrer, at danske virksomheder bevarer deres konkurrenceevne over for udlandet, så vi bevarer indtjening og job i Danmark.

De to overenskomster, der er omfattet af forhandlingerne mellem Dansk Industri og CO-industri, er Industriens Overenskomst for faglærte og ikke-faglærte og Industriens Funktionæroverenskomst for tekniske og administrative funktionærer. Disse overenskomster gælder direkte for ca. 6.000 virksomheder og omfatter ca. 230.000 medarbejdere.

Tilmelding til pressebriefingen bedes foretaget til en af nedenstående kontakter.

Følg os på:

    

Kontakter

Dansk Industri
Lars Bøgeskov
Pressekoordinator
Tlf. 22363138 / E-mail: larb@di.dk

CO-industri
Allan Petersen
Kommunikationschef
Tlf. 2022 8835 / E-mail: ap@co-industri.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Kick-off: Hvordan gør vi Danmark til iværksætterland i verdensklasse?26.1.2023 11:30:11 CET | Pressemeddelelse

Efter flere års venten er der nu endelig udsigt til, at vi får en iværksætterstrategi i Danmark. SVM-regeringen har strategien med i regeringsgrundlaget, og der er foreløbig afsat 300 millioner kroner til formålet. Derfor har DI og Dansk Iværksætterforening nu indkaldt landets iværksættere, eksperter og politikere til at drøfte spørgsmålet: hvordan gør vi Danmark til iværksætterland i verdensklasse?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum