Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Overborgmesteren vil kæmpe for bedre sikkerhed på de københavnske skoleveje

Del

Overborgmester Lars Weiss (S) vil styrke trafiksikkerheden for de mange børn og unge, der cykler og går til skole. Lars Weiss går derfor til de kommende budgetforhandlinger med et ønske om at finde et tocifret millionbeløb til sikre skoleveje.

Få ting kan skabe bekymring hos københavnske forældre som manglende lyssignaler, cykelstier og dårlige oversigtsforhold på børnenes vej til skole. Står det til overborgmesteren skal kommunen derfor sætte ind flere steder i byen for at forbedre trafiksikkerheden for de lokale skolebørn:

”Det er en mærkesag for mig, at vi får skabt bedre og mere sikre trafikforhold, så særligt de yngste københavnere kan komme trygt til og fra skole. Jeg har selv en dreng i skolealderen, så jeg kan godt forstå forældre, der bliver bekymrede, hvis børnene skal ud mellem bilerne, fordi der ikke er etableret cykelsti”, siger overborgmester Lars Weiss (S).

Overborgmesteren vil blandt andet have etableret en ny cykelsti ved Peder Lykke Skolen på Amager. Derudover skal det undersøges, hvordan kommunen kan forbedre sikkerheden på den stærkt trafikerede Frederikssundsvej, som elever fra både Brønshøj Skole og Bellahøj Skole benytter, samt på Mimersgade ved Rådmandsgadeskole på Nørrebro og på Prinsessegade ved Christianshavns Skole.

Endelig vil Lars Weiss også forbedre forholdene omkring den kommende Nordøstamager Skole, hvor knap 900 skolebørn får deres daglige gang. Her skal der findes midler til en lysregulering, bedre oversigtsforhold og forbedrede forhold for fodgængere. 

”Hvis København også i fremtiden skal være verdens bedste cykelby, er det en forudsætning, at byens forældre trygt kan sende børnene af sted i morgentrafikken. Det er et område, vi i Socialdemokratiet vil kæmpe hårdt for at finde penge til under de kommende budgetforhandlinger”, siger Lars Weiss.

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) ser også meget gerne, at ruterne til og fra skole bliver mere sikre, end de er i dag.

”Det er et must, at byens børn kan komme sikkert til og fra deres lokale skole, og forældre skal være trygge ved at sende deres børn afsted. Derfor er det en rigtig god idé at forbedre sikkerheden på skolevejene. Kan vi få flere børn til at gå eller cykle til skole, er det samtidig godt for både børnenes sundhed og for miljøet,” siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).


Politikerne på Københavns Rådhus begynder forhandlingerne om kommunens budget for 2022 fredag den 3. september.

Kontakter

Overborgmester Lars Weiss (S) via pressekonsulent Rasmus Meldgaard, 2057 3862

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) via pressekonsulent Søren Kitaj, 2242 0032

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum