Frelsens Hær

Over 3000 fra socialt udsatte familier på udflugt til Legoland

Del

På lørdag tager Frelsens Hær 3200 børn og voksne fra socialt udsatte familier i Danmark med i Legoland. Deltagerne er udvalgt blandt op mod 30.000, der har ansøgt om at komme med.

Over 3200 socialt udsatte børn og voksne fra Fyn, Syd- og Midtjylland får på lørdag en stor oplevelse, når Frelsens Hær, i samarbejde med Arbejdsmarkedets Feriefond, byder på udflugt til Legoland.

Familierne, der deltager, tilhører gruppen af socialt udsatte familier i Danmark. De fleste er på kontanthjælp og kæmper med diagnoser og sygdomme af enten fysisk eller psykisk karakter og er langt fra arbejdsmarkedet.

”Børnene i de familier står ofte uden for fællesskaberne, fordi der ikke er penge til, at de kan gå til fodbold, deltage i skoleudflugter med egenbetaling, komme med til børnefødselsdage, fordi der ikke er penge til en gave, og de har sjældent selv har oplevelser at berette om, når de møder i skole eller daginstitution efter en ferie”, siger Lars Lydholm, der er informations- og forvaltningschef i Frelsens Hær.

Derfor glæder det ham, at Arbejdsmarkedets Feriefond igen i år har valgt at finansiere udflugten til Legoland samt flere udflugter og lejre, der bliver afviklet rundt om i landet i løbet af året.

”For der er et stort behov for det”, siger han og henviser til nyeste tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der viser, at kontanthjælpsloftet vil resultere 16.400 flere fattige i Danmark, herunder 11.000 børn, målt efter den nu afskaffede fattigdomsgrænse.

”Når kontanthjælpsloftet rammer, bliver disse familier for alvor presset, for det er de færreste, der har en reel mulighed for at komme i arbejde. Og det kan være særligt svært for familier i yderområderne, som er dem vi har med på lørdag, fordi der ofte er meget få jobs, de kan søge”, siger Lars Lydholm.

For langt de fleste er lørdagens udflugt til Legoland årets eneste ferieoplevelse, og alle deltagere får gratis adgang samt et værdikort, så de kan nyde hinanden, forlystelserne, en frokost og en is.

Deltagerne er familier, der også har modtaget julehjælp fra Frelsens Hær, og udflugten skal give dem et pusterum, en sjov fælles oplevelse i et ofte presset og konfliktfyldt familieliv og ikke mindst en historie, som børnene kan fortælle i børnehaven og skolen.

I år står omkring 30.000 voksne og børn, fordelt på 7489 familier, på venteliste til feriehjælp hos Frelsens Hær. Ud af dem får en tredjedel tilbud om at komme med på en udflugt eller lejr i løbet af året.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I er velkomne til at dukke op i Legoland på lørdag, hvor det i særlig grad er udsatte fra Danmarks yderområder på Fyn og i Syd- og Midtjylland, der deltager. Alternativt kan vi sende jer et reportagebillede efterfølgende.

For interview kan I kontakte Frelsens Hærs Informations- og forvaltningschef, Lars Lydholm, på tlf. 2814 94 72.

Information om Frelsens Hær

Frelsens Hær
Frelsens Hær
Frederiksberg Allé 9
1621 København V

3331 4192http://www.frelsenshaer.dk

Følg pressemeddelelser fra Frelsens Hær

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frelsens Hær