Gjensidige Forsikring

Over 2000 dyr har allerede mistet livet: Højsæsonen for dyrepåkørsler er startet

Del

Sammenstød mellem hjorte og biler er livsfarlige for både mennesker og dyr, og lige nu skal danske bilister være ekstra varsomme i trafikken, hvor hver fjerde bilist har oplevet at påkøre et vildt dyr. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige.

Blod, knuste ruder og voldsomme forskrækkelser.

Sammenstød mellem biler og hjorte er ikke kun voldsomt chokerende for bilisterne, de er også decideret livsfarlige, hvis ikke man er opmærksom og forberedt på, hvordan man skal agere, hvis uheldet sker.

Og netop nu er der ekstra grund til at være varsom i trafikken, da sæsonen for dyrepåkørsler for alvor er sat ind.

Det viser en oversigt over henvendelser til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral, 1812, som Gjensidige har gennemgået.

Alene i årets første tre måneder er ca. 2000 dyr blevet påkørt, mens maj måned alene historisk set fører til over 1000 hjortepåkørsler på landsplan.

Samtidig viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige, at hver fjerde bilist har oplevet at påkøre et vildt dyr.

Og alvoren for både dyr og bilister kan tydeligt ses i de materielle skader, som bilisterne henvender sig med efter et sammenstød, fortæller direktør for skade i Gjensidige, Henrik Sagild.

"I den her tid er vi i kontakt med en hel del kunder, som vi hjælper med at få udbedret skader efter påkørsler af vildt. Og her ser vi ofte, at der skal ganske omfattende reparationer til, hvilket er en klar indikation på, at der er tale om potentielt livsfarlige ulykker,” siger Henrik Sagild, der samtidig minder om nogle gode huskeregler for at undgå, at sammenstød ender med andet end materielle skader.

"Som udgangspunkt er det en god ide at sænke farten, hvis du kører bil i skumringstiden. Og hvis uheldet sker, skal du bremse hårdt ned og holde fast i rattet og så vidt muligt undgå at lave en undvigemanøvre, da det kan føre til et sammenstød med andre biler eller et træ,” siger han. 

Tre gode råd i forhold til dyrepåkørsler:

1. De fleste uheld sker i tiden omkring skumring, daggry og om natten. Så der er det en god idé at være ekstra påpasselig. Samtidig er landeveje mere udsatte, da hjortene her oftere tror, der ikke er fare på færde.

2. Hvis dyret er dødt efter en påkørsel, skal du fjerne det fra vejbanen og lægge det i rabatten eller grøftekanten, så andre bilister ikke påkører det. Kontakt herefter vejservice for at få hjælp.

3. Hvis dyret er såret eller er løbet videre, skal du ikke forfølge det. Kontakt Dyrenes Beskyttelse på 1812 og anmeld påkørslen.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige i marts måned 2022 blandt 1027 repræsentativt udvalgte danskere.  

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum