Over 11.000 gratis måltider på et år!
Regnestykket er simpelt. Hver eneste gang en af Frokostkonsulentens kunder får leveret mad, ryger der en krone i kassen hos FødevareBanken. Samarbejdet har kørt et år, og da Frokostkonsulenten har 220 sultne virksomhedskunder, har ordningen allerede kastet 55.000 kroner af sig.
”FødevareBanken går målrettet op i optimal udnyttelse af ressourcerne. Derfor har vi forvandlet donationen fra Frokostkonsulenten til over 11.000 sunde, nærende måltider til blandt andet hjemløse. Det kan vi i kraft af vores mange donorer og et håndplukket modtagernetværk af sociale organisationer,” forklarer FødevareBankens direktør, Karen-Inger Thorsen.
FødevareBanken indsamler hver eneste dag 5,2 tons frisk overskudsmad, som ellers ville blive kasseret på grund af f.eks. emballageskader, begrænset holdbarhed eller etiketfejl. Maden stammer fra producenter og grossister og bliver videredistribueret til bl.a. væresteder, varmestuer, krisecentre, Julemærkehjem og morgenmadsklubber på folkeskoler.
”Vi sætter en ære i fødevaresikkerhed og har elitesmileyer i vores tre afdelinger i København, Aarhus og Kolding. Distribution af maden koster penge, og det samme gør opretholdelsen af de høje hygiejnestandarder. Derfor er vi glade for samarbejdet med virksomheder som Frokostkonsulenten,” siger Karen-Inger Thorsen fra FødevareBanken.
Hos Frokostkonsulenten er glæden lige så stor:
”Det vigtigste for os er at se, hvordan så ’mange bække små’ ender med at gøre en stor forskel hos FødevareBanken. Det første år har vi som nævnt doneret lidt over 55.000 kroner, og her i 2020 forventer vi at ende på næsten 70.000 kroner eller 13.000 gratis måltider til FødevareBankens modtagere. Vi glæder os til mange gode år med FødevareBanken, hvor vi sammen forhindrer en masse madspild,” siger Rune Seest Larsen, direktør hos Frokostkonsulenten.
Han uddyber om baggrunden for samarbejdet:
”Kort og ærligt beskrevet kan man sige, at vi køber aflad. Vi indledte et samarbejde med FødevareBanken, fordi vi sælger et produkt, frokostordninger, hvor der procentuelt formentlig er det største madspild pr. produceret kg. mad i hele fødevarebranchen. Vi ved, at det er umuligt at undgå på madspild på kundernes buffeter, og det ved kunderne også. Derfor gør vi og vores kunder noget godt et andet sted, nemlig sammen med FødevareBanken,” pointerer direktøren.
Om Frokostkonsulenten:
Frokostkonsulenten har formidlet frokostordninger til virksomheder siden 2015. Metoden er at afklare virksomhedernes behov og ønsker og herefter finde de leverandører, der matcher bedst. Herefter er det nemt og enkelt at skifte køkken efter behov, og man får derfor et varieret udbud af frokostordninger til sin rådighed – helt uden besvær.
Kontakter
Lea Gry Von Cotta-SchønbergDirektør
Tlf:+45 60 11 24 07lvs@foedevarebanken.dkRebecca Rasmussen-KihlKommunikation og presse
Tlf:+45 60 11 16 45reb@foedevarebanken.dkBilleder
Information om Fødevarebanken
FødevareBanken reducerer madspild og afhjælper samtidig madfattigdom i Danmark.
FødevareBanken er den største organisation i Danmark, der arbejder struktureret og fødevaresikkert med at fordele madoverskud til socialt udsatte.
Følg pressemeddelelser fra Fødevarebanken
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fødevarebanken
Verserende historie i medierne om FødevareBanken20.9.2022 11:14:08 CEST | Pressemeddelelse
I dag bringer flere medier en artikel om FødevareBanken under overskriften ”Frivillige skrider i vrede over fyring af chef”. Her udtrykker en række frivillige i Aarhus, bekymringer om den netop gennemførte organisationsændring i FødevareBanken, som blev meldt ud til alle i organisationen den 31. august 2022.
Folkemødet mindsker madspild i samarbejde med FødevareBanken og Danmark mod Madspild14.6.2022 13:45:04 CEST | Nyhed
På årets Folkemøde vil Danmark mod Madspild og FødevareBanken arbejde målrettet med at reducere de mange tusinde gæsters klimaaftryk.
Madfællesskaber med overskudsmad skaber sammenhold i almennyttige boligområder19.5.2022 15:22:18 CEST | Pressemeddelelse
Folkekøkken og kvindeklub i Værebro Park, morgenmadscafé og fællesspisning i Holbæk, mande-madklub i Gellerup og kvindeklub og lektiecafé i Vollsmose. Det seneste år er der etableret madfællesskaber i 11 almennyttige boligområder som led i projektet ’Madfællesskaber med Mening’ – og der er flere på vej.
FødevareBanken med rekordår: 1.572 ton overskudsmad blev til knap 4 mio. måltider for socialt udsatte7.3.2022 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
NGO’en FødevareBanken leverer rekordår med ny direktør på posten. I 2021 var rekord for både ton overskudsmad indsamlet, måltider leveret og nye modtagersteder i FødevareBanken.
FødevareBanken nomineret til ny bæredygtighedspris hos Nordnet10.2.2022 11:30:33 CET | Pressemeddelelse
Fra millioner af aktier til millioner af måltider. Nordnets kunder kan vælge at stemme på FødevareBanken til bæredygtighedsprisen The Re:turn Initiative og dermed sikre en stor donation fra Nordnet til arbejdet med at gøre madspild til måltider.